anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare. sunt in tara de la inceputul lunii si am tot auzit cazuri de rubeola, varicela si etc. Am avut chestii de genul cand eram mic, dar nu mai stiu exact care din ele. Problema sta in felul urmator. azi dimineata prietena mea a constatat ca i-au aparut bubite rosii, mancarimi, semnele varicelei. Eu inca nu am nimic. Deci, inseamna ca am mai avut si pot sta linistit? sau imi poate aparea in urmatorul interval de timp? precizez ca am stat mai tot timpul impreuna de la revenirea mea in tara. eu marti trebuie sa parasesc tara sa ma duc la munca si sunt "ingrijorat" sa nu plec cu "virusul".

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Earthquake a răspuns:

Deci Catalin, stai linistita intr`adevar din moment ce il faci capeti o imunitate speciala impotriva virusului, insa sunt cazuri cand poti sa-l faci si a 2-a oara. Pentru orice complicatie recomand Ceai de echinacea, acritati precum si legume sau fructe bogate in Vitamina C. Rubeola este o boala usoara in mod normal nu poate tine mai mult de 2 saptamani si simptomele sunt urmatoarele : Dureri de cap, umflarea ganglionilor cervicali precum si bubite mici rosii pe intreg corp. Sfat : sa nu iesi in frig si sa consumi cat mai multa vitamina C pentru a pregatii anticorpii de luptabig grin succes!

| Earthquake a răspuns (pentru Earthquake):

Linistit, ma scuzi *

| XCamiX a răspuns:

Daca ai avut varicela sau ce boala a copilariei are prietena ta, nu trebuie sa-ti faci griji. Daca nu ai avut, o sa-ti apara la o saptamana dupa ce i-a aparut ei. Momentan, eu am rubeola...am luat-o de la prietenul meu, caruia i-a trecut vinerea trecuta

| Dumitrache_Catalin_1989 a răspuns:

Multumesc pentru raspunsuri. Revin cu informatii noi. "bubitele" nu s-au extins, nu s-au marit.nu are simptome deloc(temperatura, dureri de cap, etc) am intrebat pe la farmacii si majoritatea au spus ca e mai degraba alergie/toxi-infectie alimentara. si varianta asta este plauzibila deoarece a mancat 2 mici ieri.