| Instagrama a întrebat:

Sunt noua pe site.Am o problema.Am acnee de ceva timp si nu mai stiu ce sa folosesc.Am 23 de ani si sufar extrem de mult din cauza asta. Vreau sa ma ajutati cu vreun sfat cu ceva, va rog.Mersi!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Aplica pe fata o masca cu miere o data sau de doua ori pe saptamana. Mierea de albine are proprietati antibacteriene, astfel incat este excelenta pentru dezinfectarea si vindecarea petelor rosii minore. In plus, mai are o mare calitate: actioneaza cu delicatete asupra pielii sensibile.
Ar fii bine daca te-ar vedea si un medic dermatolog.
Te pup!

| Soryn2244 a răspuns:

Sapun de sulf ia bretonu de pe fata spalate pe fata din 2 in 2 ore nu mai pune mainile pe fata daca spargi cosurile vezi ca este un dispozitiv electric special care inchide imd rana da cam ustura asa am auzit de la prieteni

| doctoressa a răspuns:

Tratamentul acneei este unul indelungat. Progresele pot aparea chiar si dupa 8 saptamani de la initierea lui. De obicei, acneea se agraveaza inaintea ameliorarii - chiar si in timpul tratamentului. Din fericire, tratamentul este de cele mai multe ori eficient. Spalarea blanda cu sapunuri sau produse eliberate fara prescriptie medicala, cum ar fi lotiunile pe baza de peroxid de benzoil, controleaza si previn aparitia leziunilor in cazurile de acnee usoara. In cazul in care acestea nu sunt eficiente, trebuie consultat un medic dermatolog, care va prescrie anumite creme si lotiuni. Acestea pot contine antibiotice sau alte medicamente.
Medicul poate prescrie lotiuni topice (cu uz local) de peroxid de benzoil chiar si in cazuri moderate sau severe de acnee. Antibioticele administrate pe cale orala pot fi folosite, de asemenea, in tratamentul acneei. Este posibil ca tratamentul sa fie constituit atat in lotiuni cat si in antibiotice orale. Aceasta combinatie este mai eficienta comparativ cu monoterapia (folosirea unui singur medicament sau crema). De asemenea, aceasta combinatie scade riscul de a dezvolta rezistenta la antibiotice.
In cazul nodulilor - leziuni de consistenta crescuta, inflamate si dureroase - medicul recomanda ca tratament de prima intentie o crema sau o lotiune topica pe baza de vitamina A (crema sau lotiune retinoida). In aceste cazuri este recomandata si o crema care contine antibiotice sau antibiotice pe cale orala.
In cazurile de acnee severa, cu noduli profunzi si leziuni chistice, medicii recomanda, in cazul in care alte tratamente sunt ineficiente, un retinoid oral, cum ar fi izotretinoin. Cu toate ca acest tratament este foarte eficient, medicii il folosesc ca pe un tratament de ultima intentie, deoarece izotretinoinul poate cauza efecte adverse, care desi apar rar, sunt unele serioase.
http://www.i-medic.ro/boli/acneea

| Instagrama explică (pentru anonim_4396):

Mersi!