| smihai23 a întrebat:

Știu că poate sună ciudat, dar trebuie să aflu:
Părintii mei sunt despărțiti de 7-8 ani, iar mama, după ce m-a născut, fiind ultimul copil, și-a legat trompele. Întrebarea mea este: dacă după toti acești ani, care sunt mulți la număr, îsi mai poate dezlega trompele?
Precizez că nu a intrebat mama intr-un mod specific, dar actualul ei prieten mi-a spus "în glumă" că mama și-ar fi dezlegat trompele și că ar fi însărcinată.
Rămân recunoscător si dau fundiță happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Lucian2473 a răspuns:

Dezlegatul trompelor se face in felul urmator. Deci ele sunt strans legate, una cate una. Dupa atata timp, trompa trebuie taiata in doua locuri si apoi „lipita". deci taie o bucatica de trompa, partea cu legatura. Inainte de aceasta operatie, medicul calculeaza lungimea trompei pentru a fi sigur ca se poate lipi. Daca trompa este scurta, nu mai poate face operatia. Da, sansele de a ramane insarcinata scad. Daca stii ca mama a fost la spital ăentru vreo operatie atunci prietenul mamei s-ar putea sa iti fi spus adevarul.

3 răspunsuri:
| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Iar intrebarea ta care ar fi!?

| Anabela777 a răspuns:

Din cate stiu eu, se pot dezlega dar probabilitatea de sarcina scade de la 25% pana la 40%.

| smihai23 explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Ai citit măcar ce am scris?