| DJSpook1 a întrebat:

Salutare TPU, am facut 14 ani pe data de 27 Noiembrie.Am inaltimea aproximativ de 1, 57 m, tatal meu are 1, 68 iar mama 1, 63, eu tot asa de mic o sa raman ca ei? Am un unchi, frati lui tata, unchi mei sunt foarte inalti dar tata este singurul mai mic deoarece el cand a fost mic a muncit foarte mult, credeti ca voi semana cu vreun unchi de-al meu, pariniti imi spu ca semen cu un unchi de-al meu, cand era de varsta mea el avea aceeasi inaltime.Trebuie sa mananc ceva anumea ca sa pot sa mai cresc, beau in fiecare zi cate 2 pahare de lapte,.Nu vreau raspunsuri gen apucate de baschet sau de inot, stau la tara nu pot practica aceste sporturi, cel mai bun raspuns are funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| DamianTPU a răspuns:

Buna dimineata! DJSpook1 happy
Ai fost la un doctor pana acum?
A, si ai sindromul Down? Sau, ceva ce ar cauza aceasta problema?
Poate este ceva genetic, care se transmite din familie. Este normal.
Oricum. Vei mai creste, nu te speria.
Mai ai timp. Ca sa cresti. Nu prea sunt multe metode. Poti lua Vitamina D (pentru oase), dar nu este crestere garantata. Cum ti-am spus. Nu te speria, vei mai creste.
Sper ca ti-am fost de foloswinking

| Sn4k3 a răspuns:

Pai fara sport nu prea ai ce face. Poate o sa ajungi la 1.70 fara sport, dar mai mult nu stiu, acum depinde si de tine.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca nu faci sport, probabil ramai cat tatal tau. La mine, asa s-a intamplat.
Insa cei care au facut sport, din cate am observat eu, cu toate ca majoritatea fumau, s-au inaltat foarte mult.
De exemplu, am un prieten din copilarie, care din parinti sub 1.80, a ajuns pe la 1.85. Cam asa sunt toti din gasca lui, pentru ca fac mult sport.
Daca stai la tara, asta nu e o scuza, tot poti face sport.
Peste un an vei merge la liceu, acolo ai sanse mai mari sa te apuci de mai multe sporturi.
Fereste-te de ridicat/carat greutati foarte mari, genul asta de efort te transforma in 'dop', adica scund si musculos, mai ales in zona spatelui.

| Divy a răspuns:

Puțin probabil deoarece geneticul tău e stabilit de părinți și apoi de gena bunicilor.

Asta nu înseamnă că e imposibil dar înălțimea va fi apropriată de a lor

| PMTurtle a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Greutatile mari nu opresc cresterea, doar daca pun presiune multa pe spate.