| Heron a întrebat:

Am o întrebare. Fratele meu are 90kg, 1, 85 ţi 14 ani. Știu, este gras şi de aceea vrea să slăbească şi să facă pătratele. Normal că nu le va face peste noapte, dar este foarte ambițios şi harnic. Aş vrea să îi recomandați ce să mănânce şi ce sport să facă. Cel mai bine cât şi cum sa alerge. Va rog sa ma ajutați, tin mult la el şi chiar aş vrea să îşi îndeplinească visul. Apropo, aş vrea să spuneţi şi la ce oră să ţină mesele şi ce să mănânce şi să nu manance. Orice raspuns este bine venit, dau FUNDA!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lothar a răspuns:

So : 3 zile pe saptamana HIIT (ex: alergi 30 secunde apoi 30 secunde alergare usoara si tot asa pana nu mai poti alerga... daca ti se pare usor sa alergi 30 secunde cat poti de repede baga 1 minut sau cat vrei)
Si 10 secunde alergat si 10 mers si tot asa e bun..doar sa faca si cu timpul mareste durata
Sa nu cumva sa faci vreun exercitiu pentru abdomen!
Dieta... fara paine asta ar fi principal
Mananca la 3 ore (putin si des nu mult si des sau mult si de 3 ori pe zi)
Mananca piept de pui, peste, nuci, alune, nu sunca d`aia cu sorici si carnati...cruditatile sunt foarte bune
Ridica greutati, fa genuflexiuni fa tractiuni fa flotari de vreo 3 ori pe saptamana, nu te supraantrena
In cat timp o sa ai patratele depinde de nivelul tau actual de grasime corporala, dar cu rabdare si motivatie o sa ai corpul dorit
PS : nu pierde noptile, dormi 7-8 ore minimum si nu lua suplimente
Cu cat ai mai multa masa musculara cu atat mai multe calorii arde corpul so..baga muschi si cand ti se face foame bei putina apa, daca ti e foame in fiecare secunda te abtii si tu
Daca mai ai nevoie de sfaturi lasa mi un id si te ajut

19 răspunsuri:
| Leonard_Mechie_1997 a răspuns:

Ma bucur ca ai pus intrebarea asta!
Este chiar mai simplu decat ar crede. Cu toti avem patratele, doar ca unii avem mai mult strat adipos(grasime) ce se depune din cauza carbohidratilor, zaharurilor, glucidelor si lipelor.
Ii recomand sa manance pana la saturatie legume, supe, sa bea multe lichide, si o cantitate mica de proteine. Fara dulciuri, fara carbohidrati si fara grasimi de niciun fel.
Ca sport este suficient sa alerge o jum de ora pe zi. Este buna si sala de forta, dar in principiu alergatul pentru slabit. Daca este ambitios intr-o luna o sa dea jos peste 10 kg. Si inca ceva : sa bea multa apa si sa nu cumva sa incerce sa slabeasca prin infometare pentru ca va pune de 2 ori mai mult decat s-ar infometa. Deci lichide, supe, legume, fructe, salate si multa apa. A fost placerea mea sa te ajut!

| Rares19987654321 a răspuns:

Ti.as sugera un sport care este excelent. Se numeate Street Work Out. Este un sport care iti foloseste propria greutate. Dar la inaltimea si greutatea lui chiar nu este grad. Este perfect. Si poate sa urmeze acest sport. Si SA MANANCE CAND II ESTE FOAME! Sa nu se abtina. Ca dupa mananca cu pofta si este foarte rau. Corpul asimileaza si mai repede. Mult succes ii urez!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Trebuie să învețe să mănânce.
Consult nutriționist, analize de sânge.
Fără grăsimi, dulciuri, făinoase, conserve, prăjit, tocat, acidulat. Multe fructe și legume cât mai proaspete.
Să nu uităm că este încă în creștere!
Pa, pa.

| FatUglyVirgin a răspuns:

Patratele? probabil n-o sa aiba niciodata.

| Heron explică (pentru FatUglyVirgin):

De ce să nu aibă? Nu eşti tu în stare sau?

| Heron explică (pentru Lothar):

Herondarton@yahoo.com

| Heron explică (pentru Leonard_Mechie_1997):

Ok, mersi mult o sa iti urmeze sfaturiile.

| Leonard_Mechie_1997 a răspuns (pentru Heron):

Cu placere!

| Lothar a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Consult nutritionist - o gramada de bani aruncati aiurea
Analize de sange - degeaba
Fructe - fructele contin foarte mult zahar, deci nu sunt bune

Mersi, o sa iti urmez sfatul. Ai funda, ai putea sa ma contactezi pe mess > herondarton@yahoo.com. Am cateva intrebari pentru tine!

| Lothar a răspuns (pentru Heron):

Eu te am adaugat..ramane sa mi dai accept

Nu imi apare nimic, da-mi un mesaj sau da-mi tu id tau!

| Lothar a răspuns (pentru Heron):

Immo.faith - mess

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns (pentru Lothar):

Bună.
Poftim?
Habar nu ai ce înseamnă alimentație sănătoasă!
Vorbim de zaharuri, nu zahăr, deci stai jos că ești pe lângă lume.
Pa, pa.

Fructele cu cel mai mare conţinut de zahăr

1. Strugurii au 18, 1 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
2. Bananele bine coapte au 15, 6 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
3.Mango are 14, 8 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
4.Cireşele au 14, 6 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
5.Merele au 13, 3 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
6.Ananasul are 11, 9 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
7 Kiwi are 10, 5 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
8 Perele au 10, 5 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
9.Rodia are 10, 1 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.

Zaharurile simple pe care le găsim în fructe şi legume sunt esenţiale pentru sănătatea organismului. Acestea furnizează organismului un aport însemnat de nutrienţi şi împiedică depunerea grăsimilor atunci când sunt consumate în cantităţi moderate şi în cadrul unui regim alimentar echilibrat. Ele sunt cu atât mai benefice pentru organism, cu cât sunt consumate în stare 100% crudă.

Am o intrebare pentru tine.Ai 6-pack?
Eu am 9-10% procent de grasime corporala.
6-pack este dovada unei alimentatii sanatoase.

| rapp2020 a răspuns:

Spune-i sa alerge sa sara coarda si sa faca scari

| GeorgyGirl a răspuns:

Sa aiba ambitie in primul ran sa se tina de treaba sa nu mai manace dupa 6 sa nu mai manance portii mari sa faca abdomene si sa alerge sa mearga la sala daca poate sa faca pe steper e cel mai bun.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns (pentru Lothar):

Bună.
Ce povestești tu?
O persoană sănătoasă are voie la o alimentație diversificată de legume și fructe, carne slabă, lactate degresate, etc.
Problema este cum să combini, să prepari aliemntele, orele de servire, aportul caloric, etc.
Nu te arunca cu capul înainte, că știu ce afirmații fac. Nu te da mare și tare cu parcarea goală!
Pa, pa.

Nu ai cum sa ma inveti chestii legate de nutritie, eu il invat cum sa faca patratele, nu cum sa si diversifice alimentatia
Oricum discutia este terminata, eu spun ce cred, nu i spun sa ma asculte pe mine
So.e treaba lui ce alege