Ce inaltime au parintii tai? Proteinele singure nu o sa te ajute sa cresti, iar excesul de proteine in alimentatie pot provoca diferite afectiuni, calculi renali, guta, etc. Ca sa te dezvolti mai mult in inaltime, apuca-te de un sport care te ajuta sa te "intinzi", inot, baschet, volei, dormi pe o saltea tare, poate chiar pe un tatami, ca japonezii, si ai grija sa ai o alimentatie bogata si variata.
Uite, ca sa nu zici ca am scos numai baliverne: http://www.sfatulmedicului.ro/......time_10146
Basketul ii printre sporturile recomandate, inotul desi nu este mentionat ajuta la dezvoltarea generala - inclusiv a inaltimii - organismului, iar dormitul pe o saltea tare este ca si un exercitiu de stretching, ajuta la oblirea (indreptarea) spatelui.
Si alimentatia bogata si variata (in special in privinta legumelor/fructelor, sunt recomandate verziturile de tot felul) este si ea mentionata.
Pe site-ul ala sunt o gramada de aberatii... s-a demonstrat stiintific ca NU te inalti de la basket, inaltimea e determinata genetic.
Asta cu indreptarea spatelui e logica, doar ca nu te inalti... pur si simplu stai drept ( asa si eu daca stau aplecat logic ca am 1.60 in loc de 1.82 ).
Discuta aceste lucruri cu un medic. Nu e musai sa cresti in inaltime daca iei proteine.
1. nu sunt "medicamente", sunt SUPLIMENTE ( adica MANCARE CONCENTRATA )
2. nu au treaba cu cresterea in inaltime
Ori ca mananci mai mult, ori ca iei suplimente, tot aia e.
Si repet : NU le mai zi medicamente.
IonBadita1 întreabă: