| ASMA14 a întrebat:

Salutare TPU, de vreo 2 ani ma confrunt cu mancarime in gat si simultan si in ureche.Am fost la Orl,si am facut un exudat farengian si nu mi-a iesit nimic,in urechi nu am nimic,si nici in gura.Mi-a dat niste pastile de alergie, care in momentul cand le luam treceau dar dupa ce le-am terminat au reaparut, mi-am luat altele si chiar daca le iau simptomele tot apar..Cineva imi spune ca totul e in capul meu desi nu cred asa ceva...A mai patit cineva? Nu stiu ce sa mai fac sunt atat de intense mancarimile incat imi vine sa ma scarpin cu o furculita.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sunt cauzate si de stres si nervi.

18 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut.Zgariete super usor cu ceva, dar ai grija mare sa nu te tai, apoi pune putina sare peste.n-are cum sa mai manance, o sa te usture putin si atat.

Bună, trebuie sa mergi la un medic alergolog intrucît aceste mîncarimi sunt rezultatul unei alergii la un anumit tip de mincare, acru, dulce, ai putea incerca sa faci o gargara cu ceai de musetel, si doar cu recomandarea medicului sa i ei xyzal, sau claritine care sunt medicamente pentru alergie, ar mai putea fi o cauza, durerile coloanei cervicale, dar acest diagnostic trebuie pus de un medic ortoped in urma unui consult si a unei radiografii concludente, poti face si o ecografie abdominala ca sa excluzi probleme de stomac sau colon, ce varsta ai? Multa sanatate.

| ASMA14 explică (pentru CristiDinBucuresti):

24

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru ASMA14):

Multi inainte!

Am incercat sa imi dau seama daca e de la reflux gastrointestinal sau coloana cervicala, dar nu am alte simptome care sa imi arate ca ar putea fi una din cele doua

Tu singură fara consultatie medicală nu i ti poti pune diagnostic clar intrucît nu sti, trebuie sa mergi luni la medicul de familie si sa i spui smptomele si el o sa i ti dea trimitere.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Le ai in permanenta?

| ASMA14 explică (pentru BuLaNNNeL):

Nu in permanenta, depinde... apar ba dimineata, ba seara, ba dupa amiaza, dar dupa 20 de minute sa zic, trec

Medicul meu de familie e atat de tolomac incat cand m-am dus prima data la el cu aceasta priblema mi-a zis ca nu am nimic si m-am milogit de el sa imi de trimitere in conditiile in care oricum sunt salariata

De cele mai multe ori ma duc la privat fara sa mai cer de la medic trimitere, oricum nu imi da, ma trimite de exemplu la Gral, dar nu imi da trimitere si sunt obligata sa platesc investigatiile

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru ASMA14):

Apar cu precădere în momentele în care ești stresată, supărată, nervoasă, tristă etc?

Schimba ti medicul de familie, este dreptul tau sa mergi cu trimitere gratis nu sa platesti, si asa platesti CAS din salariu, esti din Bucuresti?

Deseori apar dupa ce ajung acasa de la servici

Nu

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru ASMA14):

Ai incercat sa îți schimbi locul, camera sau chiar zona?
Ai fost in vreo vacanță sau pe undeva (bunici, părinți, mare, munte) plecată? Daca da, ai avut aceste simptome?

Da le-am avut si la mare si in alte locuri cand merg..probabil sa fie o cauzaa si stresul

La concluzia asta am ajuns si eu

Multumesc pentru funda