| Catalin77945 a întrebat:

Fac 16 ani si am o inaltime de 1, 70 si 61-62 de kg.Mai am sanse sa cresc pana la 1.80?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ProXtrem_Baiatul_1990 a răspuns:

Eu cred ca da. In 2 ani o sa faci 1, 80 iti garantez happy

11 răspunsuri:
| HLucian a răspuns:

Salut. Si eu am 1, 71 si 62 kg. De la 16 ani nu am mai crescut. Am 17 ani si 6 luni. E posibil sa mai cresti, dar nu garantez ca ai sa cresti pana la 1.80

| Florin_Chiba_1988 a răspuns:

Atâta timp cât o să ai o alimentaţie diversificată şi mese regulate în fiecare zi cu siguranţă o să mai creşti. Până la vârsta de 20, poate chiar 22 de ani o să mai creşti şi în înălţime. Şi nu uita de sport!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am observat ca baietii cresc brusc la 15-16 ani, apoi se opresc si nu mai cresc... sesizabil laughing. Adica asta am vazut la fratele meu, prieteni, colegi etc.

Ai putea sa faci sport, poate te ajuta.

| Eusebiutpu a răspuns:

Barbatii cresc pana la 21 de ani. dar depinde si de genetica

| Neverrrrrr a răspuns:

Sportul nu te va ajuta deloc, de obicei daca esti scund in copilarie, esti scund si la maturitate, vei mai creste cel mult 5 cm pana la 20 de ani sau nu vei mai creste deloc dar in nici un caz nu cresti 10 cm.

| Dumbi a răspuns:

Ce ma dispera astia cu genetica lor… M-am saturat de genetica. Va dau un exemplu foarte bun si ma pîs pe genetica voastra. Cautati Gerd Muller are 1.76, iar fiiso 1.86? Cum e posibil, geneticul asta nu il lasa pe baiat sa creasca ca tatal sau. Nasul meu, avea 1.74-75 si are doi fii unul de 1.85 si unu de 1.82-83 cum e posibil?
Crestera de inaltime tine de cont de hormoni. Daca ai hormoni si misuna prin corp atunci vei creste. Tinand cont ca ai 1.70 si 16 ani, maxim o sa ajungi la 1.77-78, doar daca ai noroc vei ajunge la 1.80.
Fa sport, de preferabil baschet, volei, handbal, inot, ca sa te poti dezvolta, incearca sa faci exercitii(daca nu vrei sa faci sport), adica sa sari mult la cos, crede-ma o sa te ajute. Incearca sa eviti sala de forta, vei face niste exercitii care te vor pune sa faci un efort fizic destul de ridicat.

| Sn4k3 a răspuns:

Sunt sanse, mai ales daca faci sport (inot, baschet sunt cele mai recomandate pentru cresterea in inaltime vad )
http://www.csid.ro/......e-4950418/

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Depinde. Daca ai avut recent varful de crestere rapida atunci sansele sunt mici sa mai cresti inca 10 cm. Probabil vei mai creste cativa cm. Daca nu ai avut inca perioada de crestere rapida atunci ai sanse mai mari sa atingi 1.80 dar depinde si ce inaltime au parintii tai. Pe scurt nimeni nu-ti poate spune ceva sigur, depinde de fiecare persoana in parte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dumbi):

Cel mai des, copiii seamana cu bunicii lor, nu cu tatii. laughing Daca tatal tau e inalt, nu e o regula sa fii ca el, poti sa fii ca maica-ta, ca bunicii tai etc.

| Neverrrrrr a răspuns (pentru Dumbi):

Depinde si de tipul somatic pe care il ai, sa dam exemplu varsta de 16 ani.
-Daca ai 1.60 si esti grasut, cel mult pana la 20 de ani mai poti creste 3-5 cm, nu mai mult, acest lucru inseamna ca esti ca tip somatic endomorf.
-Daca ai 1.70 si esti destul de slab si firav dar ai oase lungi, ai toate sansele sa ajungi aproape de 1.80, dar daca ai 1.70 si nu esti nici slab nici gras, nu prea ai sanse sa ajungi la 1.80

| Dumbi a răspuns (pentru anonim_4396):

Adica bunicu' cu bunica m-au facut sad
Si nu am zis nimic ca daca tata e inalt eu nu o sa fiu, am dat niste exemple… in care parintii sunt mult mai scunzi decat copiii, din cauza hormonilor!