Deficit caloric, inseamna sa mananci mult mai putin decat consumi, ca sa pierzi greutate.
Daca vrei sa slabesti, ti-as recomanda sfatul unui endocrinologist, sa mananci 1000 - max 1200 calorii pe zi.
Poti sa le imparti in cate mese doresti, dar toate insumate sa nu depaseasca 1200 calorii pe zi.
Deficitul caloric înseamnă să mănânci mai puține calorii decât nivelul tau de menținere. Să presupunem că nivelul tău de menținere este 2000 cal., tu dacă consumi mai puțin de atât, ești în deficit caloric, dacă mănânci peste 2000 cal. ești în surplus caloric. Dacă ai și alte întrebări, poți să îmi scrii pe WhatsApp la 0757537839
Daca tu de obicei mananci in jur de 2000-2300 de calorii zilnic, a fi in deficit inseamna a manca sub suma respectiva, de exemplu 1500-1600
Domn doctor, nu așa se calculează numărul de calorii pe care trebuie să îl consumi, sunt o mulțime de factori care influențează acest număr cum ar fi înălțimea, greutatea etc., nivelul de activitate, sunt calculatoare speciale de calorii online.
Eu am dat exemple domn doctor. deficit caloric = consumi mai putine calorii fata de cum consumi in mod normal. Nu numerele pe care le-am spus eu, sunt doar exemple
Consumi mai multe calorii decat mananci
in mod controlat este principala solutie de slabit
TREBUIE subliniat "in mod controlat", nu dupa ureche, NU... TAMPENII de gen diete drastice urmate apoi de mancat ca, capcaunul si ingrasat de doua ori mai rau decat inainte de dieta
Nu consumi mai puține calorii decât consumi în mod normal, consumi mai puține calorii decât nivelul de menținere
Dacă mănânci să zicem chiar și cu 2-300 de calorii mai puțin decât mănânci în mod normal, dar nu este sub nivelul de menținere, nu scazi în greutate, te menții. Să zicem că mâncai 2600, nivelul tau de menținere este de 2000 și tu mănânci 2100, cu 500 mai puțin nu scazi în greutate, ci doar reduci din surplusul caloric.
Folosesti un site, gen asta de mai jos, care o sa iti spuna cam de cate calorii ai nevoie pe zi ca sa te menti la greutatea ta, adica necesarul caloric zilnic.
https://www.calculator.net/calorie-calculator.html
Acel necesar caloric e format din necesarul bazal, adica de cata calorii are nevoie corpul tau sa existe presupunand ca stai toata ziua in pat + nivelul de activitate fizica, iar acolo treaba variaza. Link-ul ala o sa te intrebe care e nivelul tau de activitate tocmai pentru a estima treaba asta.
Daca faci si sport, caloriile consumate prin miscare se adauga la necesarul bazal. Intr-o zi in care faci sport va trebui sa manaci mai mult pentru a te mentine la aceiasi greutate.
Deficitul caloric inseamna ca la finalul unui interval prestabilit sa fii consumat mai putine calorii decat ai folosit. Asta se poate face in 2 moduri, sau manaci mai putin, sau cresti nivelul de activitate incat sa compensezi pentru ce ai mancat.
In care din termeni?
cat consumi, sau cat mananci, ca expresia mea e corecta
CONSUMI MAI MULT, decat mananci, moment in care ajungi la deficit
Aa scuze nu am citit toata expresia, m-am oprit a consumi mai mult. Scuze de gresealea mea. Dar ar fi fost mai simplu daca ai fi scris pierzi calorii si gata ca asta inseamna cel mai scurt. sau pierzi mai multe calorii decat adaugi in corp, deoarece consumi si mananci uneori sunt sinonime mau tras sa cred ca ai folosit consumi ca sinonimul mananci fara sa ma uit la capat(am ramas cu mananci mai mult cand am comentat)
Da, asa suna definitia de fapt, iar eu am scris invers la amandoua