Medicul care te-a operat iti poate spune cel mai bine.
Dar in principiu, in prima luna sau luna si jumate poti face plimbari.
In urmatoarea luna incepi progresiv activitatea fizica ( plimbare in ritm mai rapid, alergare usoara, inot lent, plimbari cu bicicleta - fara sa ridici ( sau cu bicicleta de camera ) si gimnastica medicala.
Daca nu este nici o complicatie te poti duce la sala dupa aproximativ sase luni (este indicat ca inainte sa mai faci un control la medicul care te-a operat).
P.S. Sper ca nu fumezi.
Cand ai iesit din spital nu ai vorbit cu doctorul? Oricum o sa te duci la control si il intrebi atunci. Oricum e hazardat sa ta gandesti la sala, ia-o mai usor cu efortul.
Eu am intrebat dupa cat timp ma pot duce la sala..., doar nu sunt nebun sa fac acum dupa operatie
Dupa a 3-a zi dupa operatie a venit doctorul si mi-a spus ca pot pleca acasa, poti manca orice, ne vedem vinerea viitoate( la mine la cabinet sa iti scot firele si sa-ti dau scutire pentru la scoala
Tu fa--ti o lista de intrebari ( scrisa chiar) pentru vineri cand te duci la doctor. Uneori ei cred ca pacientul deja stie tot ce are voie si ce e interzis, din cauza rutinei meseriei lor. Intreaba-l absolut tot ce te intereseaza si ia de bun ce iti va spune el. Pe parcurs o sa vezi si tu cum te simti si ce gen de efort poti face.
Ia-o usor! Lasa sala deoparte. Eventual fa cate o plimbare zilnic, asta mai incolo. Putina miscare prin casa pana iti revii.Nu te forta.
Mama a facut operatie de hernie de disc si de abia dupa un an a inceput sa ridice greutati dar nu marii stai foarte atent la ceea ce faci si nu te forta iti distrugi sanatatea singur