Medicul care te-a operat iti poate spune cel mai bine.
Dar in principiu, in prima luna sau luna si jumate poti face plimbari.
In urmatoarea luna incepi progresiv activitatea fizica ( plimbare in ritm mai rapid, alergare usoara, inot lent, plimbari cu bicicleta - fara sa ridici ( sau cu bicicleta de camera ) si gimnastica medicala.
Daca nu este nici o complicatie te poti duce la sala dupa aproximativ sase luni (este indicat ca inainte sa mai faci un control la medicul care te-a operat).
P.S. Sper ca nu fumezi.
Ia-o usor! Lasa sala deoparte. Eventual fa cate o plimbare zilnic, asta mai incolo. Putina miscare prin casa pana iti revii.Nu te forta.
Mama a facut operatie de hernie de disc si de abia dupa un an a inceput sa ridice greutati dar nu marii stai foarte atent la ceea ce faci si nu te forta iti distrugi sanatatea singur
Cand ai iesit din spital nu ai vorbit cu doctorul? Oricum o sa te duci la control si il intrebi atunci. Oricum e hazardat sa ta gandesti la sala, ia-o mai usor cu efortul.
Eu am intrebat dupa cat timp ma pot duce la sala..., doar nu sunt nebun sa fac acum dupa operatie
Dupa a 3-a zi dupa operatie a venit doctorul si mi-a spus ca pot pleca acasa, poti manca orice, ne vedem vinerea viitoate( la mine la cabinet sa iti scot firele si sa-ti dau scutire pentru la scoala
Tu fa--ti o lista de intrebari ( scrisa chiar) pentru vineri cand te duci la doctor. Uneori ei cred ca pacientul deja stie tot ce are voie si ce e interzis, din cauza rutinei meseriei lor. Intreaba-l absolut tot ce te intereseaza si ia de bun ce iti va spune el. Pe parcurs o sa vezi si tu cum te simti si ce gen de efort poti face.