Orice medicament poate da reactii alergice, in functie de sensibilitatea persoanei. Socul anafilactic este forma de manifestare cea mai grava. Anafilaxia este un răspuns al anticorpilor imunoglobulinici la un număr mare de alergeni. Răspunsul este brusc, apărând în secunde sau minute de la contactul cu un alergen. Nici un medic nu poate estima raspuinsul pacientului la medicamente iar testari uzuale nu se prea fac decat la antibiotice. Bucurati-va ca nu a apucat sa plece din cabinet si i s-a administrat la timp tratamentul care i-a salvat viata! Ar fi bine sa mergeti intr-un centru universitar la alergolog pentru a depista daca nu e cumva alergic si la alte medicamente.
Imi pare tare rau pentru tine ca ai trecut prin asa ceva.Cred ca noi adolescentii din ziua de azi ar trebui sa ne obisnuim cu Romania 2012.Toata lumea este bolnava sau pateste ceva in ziua de azi.Cu siguranta nu exagerezi cand spui ca fratele ar fi mort daca ai fi avut banii cash. Poate a fost un semn faptul ca tatal tau nu a avut banii.Eu una asa as gandi.Inca o data imi pare rau si ar trebui sa luati masuri impotriva celui care i-a facut injectia si clinicii respective
Ideea este urmatoarea: sunt bucuros ca totul s-a terminat cu bine dar nu pot sa nu fiu frustrat cand foarte usor cineva putea muri de la o simpla alergie Nu ma intereseaza banii, despagubirile, sa castig in judecata sau chestii de genu! Vreau doar sa le fac reclamatie si sa afle toata lumea de asta pentru ca nu as putea trai cu gandul ca peste 1 zi sau 1 saptamana cineva ar putea murii din aceasta cauza M-as simtii vinovat pentru ca nu am facut nici minimul necesar pentru a avertiza si pe altii asupra acestor lucruri! Am postat asta aici pentru ca nu am cunostinte in medicina, nici in drept si am vrut sa stiu daca in cazul fratelui meu doamna Dr. a procedat corect macar din punct de vedere a procedurii medicale pentru astfel de cazuri iar daca nu, cat de grav este ceea ce s-a intamplat!
Mda...iti inteleg "revolta" ca sa zic asa dar acel medicament injectabil probabilca nu provoaca de regula soc anafilactic altfel nu imi explic cum ar fi putut fi administrat fara ca macar fratele tau sa fie intrebat daca e alegic la respectivul... ANTIALERGIC sau la oricare alte substante.una peste alta orice cabinet medical are antidot la socu anafilactic deci nu cred ca s-ar fi putut intampla vreo nenorocire dacat daca acei medici NU erau medici! ce sa zic!? zic si eu ca sakespire (nu stiu daca am scris corect ) : totul e bine cand se termina cu bine!
Nu sunt multe medicamentele care provoaca soc anafilactic dar indiferent care sunt, un medicament care poate sa te omoare intr-un minut nu se administreaza fara test! Asa este, sa presupunem ca aveau "antidotul", in situatia asta trebuia ca doamna Dr. sa nu ii dea voie sa plece pana cand ar fi trecut acele 10-15 minute in care exista riscul dar dansa nu a facut acest lucru, mai mult nici nu ne-a avertizat ca se poate intampla asta si aproape ne-a asigurat ca e totul ok,nu va mai avea nicio problema! Nu vreau sa dramatizez chiar daca as fi indreptatit si nici sa acuz pe nimeni fara motive si tocmai de aceea am cerut parerea voastra aici! Nu vreau pedepse, demisii, amenzi, etc si vreau sa stiu ca nu am ramas indiferent la probleme grave ce le pot avea si altii! Dar cum spui si tu, s-a terminat bine si asta e cel mai important dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu fericit si nici nu as putea
Ok,multumesc mult! Mai am o mica curiozitate: doamna DR. a spus ca este o alergie la ambrozie...este corecta in acest caz administrarea medicamentului "Diprophos"? Intreb pentru ca am auzit de la mai multi ca acest medicament nu era chiar indicat Nu am idee si nu ii pot crede pe cuvant pentru ca niciunul nu este de specialitate si tocmai de aceea as vrea si din partea unui expert un raspuns In concluzie medicul a actionat corect si nu a gresit cu nimic, asa e?
Diprophosul este un corticosteroid cu puternica actiune antialergica, deci acest medicament i s-a administrat in cunostinta de cauza.
Eu am alergie la ambrozie, dar de curand am vazut o reclama la tv, la o crema pentru cei alergici. E vorba despre crema de la Hay Max si se gaseste in farmaciile Sensiblu. E foarte buna, cel putin la mine, da rezultate. Am gasit-o si online pe Longeviv.ro