Ai vorbit cu un psiholog/psihiatru specialist in dependente de substante? De vreme ce intr-adevar ai probleme pentru ca ai intrerupt brusc tratamentul, ti-ar putea da niste sfaturi in sensul asta.
Uite un tip care era psiholog si a patit ca tine. Daca te uiti la clipurile lui din 2010 vs cel din articolul asta o sa vezi diferenta. Bravo lui ca a spus ce a patit ca sa mai auda si altii, ca inainte toti ridicau in slavi Xanaxul, il recomandau si cand nu era cazul.
A fost un om pe care l-am invidiat pentru modul in care preda, se implica la ora de parca era cel mai important lucru:
https://windwardway.com/......addiction/
Bunăă. Îmi pare rău că suferi de TOC și că nu ai găsit încă o soluție eficientă pentru a te vindeca. TOC este o afecțiune complexă, care are la bază atât factori biologici, cât și psihologici, și care cere o intervenție multidisciplinară. Cel mai indicat tratament pentru TOC este terapia cognitiv-comportamentală (TCC), care te ajută să recunoști și să modifici gândurile obsesive și comportamentele compulsive care îți perturbă viața. TCC se poate face singur, cu familia sau cu alte persoane care au aceeași problemă, și are efecte bune dacă este respectată cu seriozitate și motivație. De asemenea, medicamentele antidepresive pot fi de ajutor pentru a diminua anxietatea și a regla nivelul de serotonină din creier, care este implicat în TOC. Aceste medicamente trebuie prescrise de un psihiatru și luate sub control medical, pentru a preveni efectele nedorite sau dependența. Nu este recomandat să oprești brusc tratamentul fără a discuta cu medicul. În ceea ce privește remediile naturiste, există câteva plante sau suplimente care ar putea avea un rol pozitiv asupra stării tale de spirit, dar nu pot vindeca TOC. Unele dintre acestea sunt: uleiul de CBD, vitamina D, vitamina B12, acidul folic, glicina, ciulinul de lapte sau rădăcina de valeriană. Acestea pot contribui la scăderea stresului, la întărirea imunității, la îmbunătățirea somnului sau la relaxarea nervilor. Totuși, trebuie să ai grijă la cantitățile și la interacțiunile cu alte medicamente pe care le iei. De aceea, este bine să consulți un medic înainte de a lua orice remediu naturist. Meditația poate fi de asemenea o tehnică utilă pentru a-ți liniști mintea și a-ți crește conștientizarea de sine. Poți încerca diferite metode de meditație, cum ar fi mindfulness, yoga sau respirația diafragmatică. Acestea te pot ajuta să te eliberezi de gândurile obsesive și să te focalizezi pe prezent. Meditația se poate face zilnic, timp de câteva minute sau ore, în funcție de preferințele tale. Așadar, TOC este o afecțiune care necesită un tratament complex și personalizat, care să țină cont de cauzele și simptomele tale particulare. Nu există o cale magică sau rapidă pentru a scăpa de TOC, dar există modalități prin care poți să-ți îmbunătățești calitatea vieții și să-ți diminuezi suferința. Cel mai important este să ceri ajutorul unui specialist în domeniul sănătății mintale, care te poate evalua și orienta spre cel mai adecvat tratament pentru tine. Sper că te-am ajutat și să te faci bine! ^-^
Buna.Imi pare rau sa-ti spun ca nu am auzit de remedii naturiste pentru astfel de probleme. De obicei cred ca acestea sunt recomandate doar in combinatie cu tratamentul, sa fie asa un boost/bonus, pentru ca nu sunt eficiente in sine(sau asa se spune). Caut si revin.
Nevermind.Vad ca ti-a raspuns deja cu AI.)Poti cauta OCD natural treatments si gasesti cate articole vrei pe google.
Mergi la psihoterapeut, psihiatrul se ocupa de probleme bilogice, iar psihoterapeutul de cele psihologice, depinde de cauza anxietatii tale, unele cauze dau si afectari cerebrale, cum sunt unele traume, dar daca nu a mers cu psihiatrul, cel mai probabil, ca problema e de natura psihologica.
Spune mi si mie de ce unii raspund cu AI? cred ca nu ne dam seama cand folosesc un AI?
Habar n-am.Intreaba-i.In ritmul asta ar trebui o noua regula pe site. Si deoarece regulamentul nu-l citeste mai nimeni (scrie acolo de ce dureaza ceva timp pana devine vizibila intrebarea), de aceea exista tot mai multe intrebari postate de mai multe ori.
Nu stiam asta, nu prea am pus intrebari, multumesc de explicatie.
Marea problema este ca medicatie elimina simptomele, si nu scapi de cauza psihologica a depresiei, si deci ea poate recidiva, teoretic, sunt bune daca vrei sa scapi de depresie, dar partea psihologica te ataca dupa, si ea recidiveaza, si le ai luat degeaba
https://www.reginamaria.ro/......i-depresie
Partea biologica: Depresie
Nu se cunoaste exact ce cauzeaza depresia, insa se crede ca aceasta apare ca urmare a unui dezechilibru al neurotransmitatorilor din creier. Medicii psihiatri prescriu frecvent antidepresive de tipul inhibitorilor selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS). In mod normal, dupa ce a transmis semnalul la nivelul neuronilor, neurotransmitatorul este reabsorbit. Inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei blocheaza resorbtia serotoninei, ceea ce determina o cantitate mai mare de substanta sa ramana activa. Multi pacienti constata o ameliorare a simptomelor depresiei, desi legatura dintre depresie si serotonina ramane neclara.
Orice depresie afecteaza in un fel creierul si nivelul de serotonina, ceea ce poate fi tintit prin medicatie, dar vien urmatoare problema psihologic creierul vrea sa intre in depresie pentru a se proteja, iei medicatia, te reintorci de unde ai inceput dar organismul e invatat cu pastile si raspunde mai prost la ele, si apoi si mai prost si la un moment dat, nu mai au nici un efect.
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
bookofknowledge
acum 13 minute | bookofknowledge a răspuns (pentru Andreistar0):
De aceea majoritatea spun sa faci tratament combinat, ia medicatia ca sa te scoti din depresie, ca nu poti sa mergi la psihoterapeut cu depresie, apoi cauta cauza psihologica, si apoi elimin o., e o posibilitate sa mearga si medicamentele singure, dar pentru asta trebuie sa fii genul de persoana care a avut momente proaste si dupa ce iese din depresie, se simte bine, si nu se mai gandeste la moduri cum ar intra.
Deci da daca vrei sa iasa bine, si sa nu spui dupa ca nu merge tratamentul, ambele iti trebuie, sfatul e sa incepi terapia dupa ce te simti putin mai bine.
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
bookofknowledge
acum 3 minute | bookofknowledge a răspuns (pentru Andreistar0):
Nu prea sunt cauze biologice, doar chestia cu nivelul de serotonina din creier cauzata de depresie, problema mare este ca trat este de scurta durata,
Depresie
https://www.health.harvard.edu/......on-or-both
Comform acestui site, o depresie medie, e suficient terapia, si pentru una mai accentuata, se recurge la medicamente.
Medicamentele sunt pentru a scade nivelul depresiei, dar nu te vor ajuta fara o consultatie psihologica, si asta o sa ti spuna si medicul daca il intrebi, problema mare este ca unii nici nu se intereseaza sa spune lucrurile astea, scuze
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
bookofknowledge
acum 1 minut | bookofknowledge a răspuns (pentru Andreistar0):
Partea biologica, nu m-am referit neaparat la o boala, desi uneori apar si afectiuni care dau depresie, sau anxietate, ci la afctarea creierului dupa depresie. Sper ca asta e o explicatie buna.
Scuze am copiat ce am scris la altcineva, sper ca te ajuta.
Oricum, nu spun ca nu exista sansa sa te vindeci doar cu pastile, e o sansa, sa zicem ca dupa ce te simti bine, uiti complet de ce esti depresiv, si o iei de la inceput(problema este ca s-ar putea sa ramana intiparit in gand aceea informatie, si sa te afecteze si dupa, deci tot as recomanda terapie. Daca te intrebi de ce arata asa: e problema ca am scris in timp ce am cautat pe site uri Psihiatria se face in anul 6 stiu doar cat am cautat pe net.
Mulţumesc că mi-ai acordat o parte din timpul tău ca să-mi scrii un mesaj aşa mare. Însă nu asta era problema principală pe care am pus-o în evintenţă. TOC într-adevăr încă mai am, dar nu e foarte puternic. Problema principală este starea de sevraj, lipsă de concentrare, probleme cognitive şi de exprimare verbală. Toate ăstea se datorează şocului pe care mi l-a produs întreruperea bruscă a tratamentului. Probleme ce eu înainte NU aveam. La asta caut eu soluţie.
Cu un specialist strict în domeniul ăsta al substanţelor n-am vb. Nici nu m-am considerat dependent de ele, le-am luat atâta timp pentru că aşa mi-a prescris reţetele psihiatrul la care am fost, m-a îndopat cu medicamente ca pe porc în ajun. E şi vina mea că trebuia să schimb psihiatrul. Dar na şi tânăr nu ştiam ce iau.
Problema la mine e strict biologică. Întreruprea bruscă a tratamentului ăluia blestemat mi-a distrus psihicul. Probleme cognitive şi probleme de exprimare verbară. Lucruri pe care eu NU sufeream înainte şocul întreruperii!
Bună, eu nici n-am pomenit de depresie în text. Nu sufăr de asta. Problemele sunt de ordin cognitiv şi probleme verbale în exprimare, datorate şocului întreruperii bruşte al tratamentului. Problemele ăstea nu le aveam înainte.
Vă mulţumesc tuturor pentru timpul acordat şi pentru mesaje chiar dacă nimeni n-a înţeles problema principală, sau poate nu m-am făcut eu suficient de explicit. O să aleg totuşi un răspuns câştigător că aşa am promis.
Scuze, am luat textul, si am uitat sa ma uit din nou sa vad ce ai scris si sa modific putin textul, dar in mare sa nu crezi ca problema cu medicatia apare doar la depresie, cam ce am scris apare si la medicatia de anxietate, pe net scrie ca in cazuri se poate trata foarte bine cu psihoterapie, dar terapia combinata e mai buna, deci ceea ce ai citit acolo, se aplica si la medicamentele de anxietate(doar fara partea de depresie). E posibil sa te ajute, doar cu medicatia singura, dar ai mai mari sanse daca mergi pe dubla terapie
https://www.mayoclinic.org/......c-20354438
Acesta este cu termenii de OCD, tulburare obsesiv compulsiva,
https://www.treatmyocd.com/blog/can-therapy-cure-my-ocd
desigur ca nici terapia nu este cure, dar este treatment, si ajuta mai bine la intelegerea bolii.
Depresia e o problema data de creier, dar afecteaza psihicul, dar, pastilele nuvindeca boala, ci o amelioreaza.sad
M am exprimat prost si cand am scris ca nu exista cauza biologica, am vrut sa zic ca nu exista cauza biologica care sa poate fi vindecata, ci doar tratata.
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
bookofknowledge
acum 1 minut | bookofknowledge a răspuns:
Toti care au ceva psihologic au si o afectare biologica, dar nu stiu daca e mereu o cauza psichologica care afecteaza creierul, sau e posibil sa fie doar creierul simplu asa, inclusiv la cei cu traume. Poate fi chiar multifactoriala, si sa nu se materializeze decat atunci cand se pun mai multi factori la cap.
Asta e ceea ce am mai scris la cel cu depresie, dar cred ca se aplica putin si la anxietate, poate putin diferit https://www.mayoclinic.org/......c-20354432
aici nu stiu sigur cauza, daca vine o problema psichologica care cauzeaza o afectare cerebrala, care da anxietate, sau o ceva afectare cerebrala care e stagnata si apare in urma unui stimul.
Poate fi o boala multifactoriala, si sa nu se materializeze decat cand apar factori de risc adunati.
Doub întreabă: