Domnule, de veacuri singura metodă adevărata de slăbit este dejunul până la pătrățele, și nu a mai murit nimeni, sunt deja 2 săptămâni și mă simt mult mai energic și ușurel, 180cm pe 70kg, dar mai am multă grăsime vizibila, cât naiba trebuie sa am, 50?
Slabirea se opreste cand mori, pana atunci organismul o sa consume tot ce are la dispozitie ca sa supravietuiasca.
Cateva observatii:
1. Ce ai zis tu se practica dar ar trebui un consul medical inainte, pentru ca e periculos.
2. Ai grija sa te hidratezi.
3. Daca nu cumva ai extrem multe Kg nu prea ai cum sa slabesti 20 Kg intr-o saptamna
4. In mod natural, viteza cu care scazi in greutate o sa scada, pentru ca un om la 150 de Kg are nevoie de un anumit nr de calorii sa se mentila la greutatea aia, in timp ce unul de 120 are nevoie de mai putine.
5. Problema cu abordarea asta e ca organismul o sa canibalizeze tot ce prinde ca arda pentru energie, iar din pacate o sa faca asta si cu destul de multa masa musculara. Masa musculara tinde sa fie pe langa creier, chestia care consuma multa energie in repaus, fara ea riscul este sa te ingrasi foarte repede cand incepi sa manaci iar daca nu o sa fi extrem de atent la dieta.
50 ce? Esti destul de bine la inaltimea ta. De unde sa stiu eu cat vrei tu sa slabesti. Introdu datele aici si vezi daca greutatea pe care o ai este normala pentru tine.
Ca sa nu mai te iei de mine ca boala de om sanatos.
https://www.iowemed.ro/verifica-ti-sanatatea/calculator-imc
Hm, de veacuri. Ai trait acele veacuri de stii asta? Stramosii nostri tot mancau dejunul „pana la patratele".
Esti amuzant rău!
Să nu zic naiv.
Din pacate stiinta moderna nu a descoperit raspunsul la intrebarea asta.
Un om care e la 80 de KG poate sa manace mai mult decat unul care a ajuns la 80 Kg prin dieta deci mancand la fel, ala care a slabit deja o sa se ingrase mai usor.
Singura varianta e sa mergi la sala si sa pui masa musculara pe tine. Masa musculara este o chestie costisitoare pentru organism din punct de vedere energetic deci o sa te ajute sa arji calorii stand degeaba. Totusi, daca vrei sa ramai la o greutate mai mica va trebui sa faci exercitii si sa iti controlezi dieta pentru tot restul vietii. Masa musculara os a te ajute sa nu trebuiasca sa fii extrem de strict cu dieta.
Cu cat slabesti mai mult, cu atata arzi mai putine calorii, deci cu aceiasi dieta, vei slabi din ce in ce mai lent, insa nu cu mari diferente.
Ce varsta, ce inaltime si ce greutate aveai inainte sa pierzi 20 Kile alea?
Cu cat te infometezi mai mult, cu atat se ard muschii mai mult, odata ce spui ca ai ajuns la 70kg
Slabeste cu intelepciune, ca infometarea nu a fost niciodata o procedura sanatoasa sau normala, imediat cum incepi sa mananci depunand dublu, sub forma de tesut adipos.
Ba se stie raspunsul, slabirea nu e neaparat liniara pentru ca cu cat scazi in greutate, consumi mai putine kcal, ca sa fie slabirea liniara trebuie sa scazi putin si din kcal din dieta, si atunci da, slabirea se face in acelasi ritm.
Dar tu ai dreptate, unu de 80 Kg poate manca mai mult decat unul care a ajuns la 80 kile prin dieta, pentru ca al doilea daca s-a infometat, a ars si musculatura, adica are mai putina decat primul, si se stie ca muschii consuma kcalorii mai multe.
Asta nu am mai probat practic, dar suna logic.
Slabirea prea rapida, iti f musculatura din pacate, de aia nu se recomanda, plus ca pierzi vitamine, minerale, si altele.
O slabire normala e intre 4-6 Kg lunar maxim.
Nu ai dat 20 kile de grasime in 7 zile, ca nu aveai cum, si daca nu mananci nimic, nu dai mai mult de 2, 3 hai maximorum 2, 5 Kg grasime.
Sa luam ca arzi 2300 Kcal/zi, ca, cam atat arzi daca nu faci miscare in plus, deci 2300 x 7 = 16100 Kcal in minus pe sapt aia, ca nu ai mancat nimic.
16100/7000 Kcal (ca atata are 1 kil de grasime corporala) = 2, 3 Kg slabitr din grasime.
Ti-am explicat ca sa si intelegi de ce n-ai cum sa dai 20 kile de grasime in 7 zile.
Ai dat multa apa si ceva din musculatura.
Nemancand, insulina data de pancreas era la minim, iar asta face rinichii sa scoata mai multa apa din corp.
Daca mananci la loc, o sa iei apa aia la loc repede.
Insa asa, pierzi minerale, vitamine, muschi, nu e deloc bine sa nu mananci nimic.