| Sugarglider a întrebat:

Salutare!
Va rog sa imi dati un sfat, o idee, habar n am, un tip de dieta sau ce credeti ca o sa functioneze cel mai bine la problema mea.
M am lasat de fumat acum aprox o luna, iar in timpul asta am luat deja 3-4 kg pentru ca nu mi-am dat seama cand sa ma opresc din rontait laughing am inlocuit fumatul cu mancatul si incep sa ma simt din ce in ce mai prost in corpul meu. Pe cat de fericita am fost ca m-am lasat de fumat pe atat de trista sunt ca am exagerat cu mancatul. Vreau un sfat, daca ati trecut prin asta sau nu neaparat.
Credeti in ideea de dieta, daca da, care vi se pare cea mai ok?
Nu prea vreau ceva care sa implice sala pentru ca nu ma simt confortabil sa ma duc acolo, maxim ceva ce as putea face acasa.

Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Sekim a răspuns:

Conceptul de dieta in cazul mentionat de tine, adica slabit, reprezinta la baza ideea de deficit caloric. Ce inseamna asta? Trebuie sa mananci mai putine calorii decat consuma corpul tau. Un adult consuma in medie stand, facand nimic, 2000 de calorii zilnic. Un exemplu de deficit caloric ar fi sa consumi 1500 de calorii in loc de 2000. Deficitul de 500 va fi inlocuit de grasimea ta depozitata pe corp. Daca ai un deficit caloric de 750 de calorii si 10.000 pasi zilnic, vei scapa de 4 kg intr o luna. Poti sa ai un deficit si de 1000 de calorii daca nu vrei sa faci pasi si vei slabi facand nimic. Daca ai alte intrebari, adreseaza le aici si iti voi raspunde. Spor

2 răspunsuri:
| Cipi1212 a răspuns:

Dacă ai avut voință să te lași de fumat poți avea voință să te lași de ronțăit. Oricum nu este sănătos.

| KovacsB a răspuns:

Cand iti vine chef de rontait sau de fumat bea un pahar de apa.