| Alexandru7890 a întrebat:

Salutari.Am o carie într o singură masea și este sparta masea gen este gaura în ea și în interior este negru.Am fost la dentist și s-a uitat și mi-a spus ca este de plombat,m-a întrebat dacă ma doare la cald sau la rece si i-am răspuns și mi-a spus ca dacă mai stau o sa se ajungă la anestezie o sa ma doară și o sa fie rau.Mie îmi este frica de dentist, când eram la control, a vrut sa îmi facă plomba atunci și de frica m-am ridicat de pe scaun.Nu știu cum sa scap îmi e frica de chestia aia care îți baga când îți curata.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

De ce ți-e frică, nu scapi - adică carii de dentist!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Medicul a incercat sa iti explice ca daca nu tratezi caria din dinte imediat, infectia se va extinde la nerv, si atunci va trebui sa iti omoare nervul. Iar asta e FOARTE dureros.
Odata ajunsa infectia la nerv, vei avea dureri.
Tu ai auzit vreodata de durere de masea? Te doare capul cu totul, nu poti manca, nu poti vorbi, nu poti dormi!

Du-te si te trateaza. Pt sanatatea ta.
Nu mai spun ca o dantura cariata emana mirosuri neplacute!

Mergi la medicul stomatolog.
Cauta un cabinet care are contract cu CNAS. Daca gasesti un astfel de cabinet, consultatia si tratamentul cariei e gratuit cu trimitere de la medicul de familie.