| Alexandru7892 a întrebat:

Salutari! Revin și eu cu o întrebare pentru voi.De câteva zile ma simt foarte ametit foarte slăbit foarte prost.Am 16 ani nu fumez nu beau și de câteva zile de la scoala sau de la altceva.Mananc doar doar de dimineata și seara când vin de la scoala.Astazi am stat lângă un coleg racit si seara imediat m-a durut capul.M am bagat sa ma culc și am dormit și m-a trezit ai mei sa mananc și nu mi-a fost foame.Inainte am mancat un corn cu ciocolata și chipsuri.Acum ce pot face cum îmi revin la starea mea sa ma îngrijorez e de rau? Seara de ieri nu am dormit ma trezeam noaptea și nu mai adormeam.

daca ma poate ajuta cineva

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Mergi la un medic.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Poate ai luat raceala. Dar mănânci puțin. Încearcă să mănânci de 3 ori minim pe zi și mănâncă mancare nu cornuri cipsuri și chestii de genul. Dacă nu iti trece, du-te la medicul de familie

| Violleta2022 a răspuns:

Cum sa nu?
Ai fumat, ai vapat, ai consumat dulciuri in loc de mancare sanatoasa, si acum te intrebi de ce nu te simti bine?
De ce nu mergi la medic?
Te tot sfatuiesc de nu stiu cate zile sa mergi la medic pentru investigatii si nu vrei, de ce?

| DrMihailoviciS a răspuns:

Ți-e rău, te simți slăbit, amețit, te doare capul, mănânci prost și rar, dormi aiurea… și te întrebi dacă e de rău? Păi, hai să facem o analogie pe care și un copil de 5 ani o înțelege: dacă bagi benzină de doi lei într-o mașină de curse și nu-i faci revizia, o să meargă prost și, în final, o să te lase pe drum. Cam asta faci tu cu corpul tău.

Mănânci doar dimineața și seara? Perfect, tocmai ai reinventat foametea intermitentă, dar varianta proastă. Dacă ai sta măcar să bagi niște proteine, niște legume, ceva care să îți țină glicemia stabilă, poate nu ai avea senzația că te ia vântul. În schimb, tu bagi corn cu ciocolată și chipsuri și speri că asta o să-ți țină organismul în picioare.

Somnul? Ha! Îți bați joc de el și apoi te întrebi de ce te simți ca un zombie. Nu dormi bine, nu te odihnești, creierul tău e obosit, corpul îți dă semnale că ceva e în neregulă, iar tu în loc să repari cauza te întrebi dacă e de rău. Da, e de rău, pentru că dacă o ții așa, ajungi să cazi din picioare.

Acum, soluția:
1. Mănâncă normal. Nu trebuie să bagi un porc întreg la masă, dar măcar 3 mese decente pe zi. Proteine, legume, ceva carbohidrați sănătoși, nu doar zahăr și grăsimi proaste.
2. Hidratează-te. Că dacă bei doar când îți amintești, corpul tău suferă și asta înseamnă și dureri de cap, amețeli, oboseală.
3. Dormi. Și nu ca un liliac care stă treaz toată noaptea pe TikTok. Fără lumini albastre înainte de somn, fără prostii care îți strică programul.

Dacă după toate astea nu-ți revii, mergi și vezi un medic. Poate ai lipsă de fier, poate ai o infecție virală, poate corpul tău chiar are nevoie de ajutor. Dar până nu faci lucrurile de bază, nu mai căuta explicații cosmice.

Așa că, înainte să intri în panică, încearcă să nu te mai sabotezi singur. Fă ce trebuie și ai să vezi că o să te simți mai bine. Dacă nu, atunci te duci la medic și vedem ce e de făcut.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.