| Floreenofficial a întrebat:

Salute! Marti o sa ma duc sa imi scoata o unghie incarnata, dar mor de frica! Nu sunt nici baiat, nici fata, nici barbat, nici femeie! Sunt o mare mamaliga! Nu stiu de unde vine frica asta! Ar trebui sa imi faca o injective de amortire a degetului si apoi sa inceapa sa imi scoata unghia dar mai nine m- ar taia in bucati decat sa imi scoata unghia.O sa fie si mama mea langa mine. Vreau niste sfaturi sa ma intariti putin ca nu mai pot de teama.Eu sunt linistit de felul meu, dar cand vine vorba de probleme medicale devin agitat.Nu stiu daca pot sa o fac, adica sa stay cuminte ca sa imi scoata unghia.De ce mi de intampla mie care sunt megafricos una ca asta? Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Multor oameni le e frica de medici si interventii medicale, unii lesina cand vad un ac asa ca nu esti singurul.
Cat despre mica ta interventie chirurgicala, cred ca e una dintre cele mai simple si banale care se pot face, singurul lucru pe care o sa-l simti este injectie pentru anestezie locala, care nu doare mai tare decat daca te-ai psica tu de deget cu unghiile, dupa aceea degetul o sa-ti amorteasca si nu o sa mai simti nimic, ai grija sa nu uiti sa respiri de frica (nu rade, chiar se intampla, de aceea lesina oamenii la medic cand vad acul, pentru ca uita sa respire) concentreaz-te pe respiratie, vorbeste cu mama ta si chiar cu medicul in asa fel incat sa-ti iei gandul de la ce se intampla acolo. O sa fie binewinking

11 răspunsuri:
| zurick a răspuns:

Te inteleg.Ma tem de orice se afla in spitale si decat sa merg la doctor prefer sa ma chinui singura daca nu e grav,dar tu trebuie sa mergi neaparat.
O sa fie bine,gandeste-te ca unghia o sa fie mai sanatoasa si nu o sa ai dureri pentru ca-ti amorteste degetul. Poti eventual sa inchizi ochii si sa-ti imaginezi ceva o amintire placuta sau sa inventezi tu ceva cu ochii inchisi happy
''Curajul inseamna rezistenta la frica, stapanirea fricii, nicidecum absenta fricii " -Mark Twain
Prin urmare, incearca sa-ti dovedesti tie insuti ca-ti poti invinge frica, poti avea curajul de a o infrunta.
Bafta happy

| KillaNoFilla a răspuns:

5 secunde o sa te doara cat dureaza injectia.

| Betty12345678 a răspuns:

E normal sa-ti fie frica, tuturor ne e frica la un moment dat, gandeste-te la cei care se opereaza pe organele interne, ce simt aia fata de ce simti tu in cazul de fata.Gandeste-te ca vei fi bine dupa procedura, emotiile sunt binevenite, e omenesc.

| Floreenofficial explică (pentru CuriousStuff):

Am reusit dar a fost oribil!

| Floreenofficial explică (pentru zurick):

Am reusit dar a durut!

| Floreenofficial explică (pentru KillaNoFilla):

A fost oribil!

| Floreenofficial explică (pentru Betty12345678):

A fost teribil de rau!

| KillaNoFilla a răspuns (pentru Floreenofficial):

Te-a durut mai mult?

| zurick a răspuns (pentru Floreenofficial):

Macar ai reusit happy