Dacă fumezi în continuare, cel mai probabil, vei face cancer la plămâni pe la 30-40 de ani.
Deja ti-ai nenorocit organismul destul. Cresterea/dezvoltarea sunt afectate deja.
Macar partial, da. Ideea e ca fumatul cauzeaza efecte nasoale pe termen lung chiar daca ai fumat sa zic o luna-doua-trei si dupa gata, te-ai lasat de tot. Ca LSD-ul. Foarte probabil ca nu o sa mori/faci cancer prea curand, dar nu vei fi 100% ala care ai fi fost daca nu fumai/bagai LSD.
Pai de ce fumezi, așa este moda pentru socializare, integrare in grup? Prefer să fiu singur, decăt să fiu la sentimentul altora. Oricum mai devreme sau mai târziu, de acest viciu te vei bucura singur, că partea aceea de cool la sentiment în grup dispare. Fiecare va fi pe drumul lui, și atunci o să constați sau îți pui întrebarea " Oare de ce fumez?" că mai interesant nu sunt și nici nimeni nu mă admiră că fac asta. Deci va fi un viciu "Izolat" Este la fel ca și cu tatuajul. Ex: dacă ai locui singur în padure fara oameni, ai constata că de fapt " nu admiră nimeni tatuajul tău, și nu are nici o valoare, pentru că pur și simplu, tu ești singurul om din junglă " in anumite triburi DA, oamenii își faceau tatuaje pentru că fiecare dorea o personalitate unică și admirație aparte unul în fața altuia. Eu am un vultur tatuat, X are o puma. Y are și pe Fată, Z vrea să își facă tatuaje și pe piciore ca sa pară și mai unicat din tot tribul ca să își dea si alte semnificații.
Nu opresc cresterea cateva tigari, dar ai grija sa nu ajungi dependent si sa bagi zilnic un pachet sau mai mult.
Depinde de cât de mult vrei să trăiești și cum vrei să arăți, un fumător arată mai bătrân decât este în realitate și trăiește mai puțin.