| AndreiAndrei260111 a întrebat:

Se mai poate salva o persoana ce trage aurolac? Stiu ca suna cam aiurea, dar pe vremea când stăteam in Bucuresti, acum sunt la facultate in Cluj, mai mereu când mergeam la parcarea firmei de care ma ocup cu familia, era o fata pe trotuar, cam pe la un 19-20 de ani, ce trage aurolac, singura mereu, îmi e foarte mila de ea, dar e exagerat de incolunicstiva, dacă e cu punga in mana nici nu poți sa scoți ceva cuvinte de la ea... îmi e mila pentru ca o stiu de când a venit prima data acolo, s-a schimbat foarte mult la chip, are privirea încețoșată și pierdută tare, buzele f umflate și muscate tare, ultima data când am văzut-o fata ei era foarte umflata, in partea de sus, i-am mai dat mancare, iarna haine, chiar as vrea sa fie pe drumul cel bun iarăși, din ce am mai auzit despre ea, a fost lăsată la o casa de copii, când au dat-o afara pentru ca împlinise 18 ani, a fost violată și de atunci e așa. Nu are mai mult de 20 de ani, mereu am încercat sa mai vorbesc cu ea dar in zadar. Când trage e in lumea ei grav, merge aiurea, se cațără pe garduri, copaci, zâmbește încontinuu, va rog, dacă știți o metoda sau ceva sau sa o las balta fiind cauza pierdută.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Celcestietot a răspuns:

Dumnezeu te ajută dacă te rogi Lui, asta este și doveditwinking.

26 răspunsuri:
| StrongHeart a răspuns:

Te incurci cu dracu' dar da', se mai poate salva, insa foarte foarte multa munca si trebuie sa vrea in primul rand persoana in cauza.
Se poate, foarte foarte greu

| aXy99 a răspuns:

Daca ea nu are putina vointa, nu ai nicio sansa.

| Speranta12 a răspuns:

Da. Se poate. Trebuie scoasa din mediul in care traieste acum si pusa sa traiasca in alt context.

Si trebuie tratata. Si ii trebuie aratata afectiune.

| Celcestietot a răspuns:

In Biblie spune că trebuie să ne rugăm pentru asemenea persoane!

| Alexandrionelu a răspuns (pentru Celcestietot):

Omul asta chiar vrea sa o salveze pe fata, nu sa stea cu palmele apropiate și sa trimita mesaje subliminale către un zeu imaginar și sa creadă ca a făcut o fapta buna; urmând ca mai apoi la iarna când o va vedea moarta, înghețată pe strada sa zică :"asta a fost voia Domnului"

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu există o metodă prin care dta poți să faci ceva.
E pe stradă? Are locuință proprie, are adăpost? Nu.
Se doghează cu ceva ieftin și extrem de nociv. Are dependență.
Nici să o aduni de pe stradă fără voia ei nu poți măcar.
Astfel are nevoie de adăpost permanent și asistență medicală de specialitate și de suport material și după reabilitare până ajunge ca prin școlarizare să se poată susține financiar pe cont propriu într-o locuință socială oferită de stat, cu o chirie modică.
Toate acestea dacă le aduni îți rezultă zeci de mii de lei, pentru o singură persoană. Dar ca ea într-un oraș mare sunt cu miile.
Astfel, nici prin efort personal nu ai putea face nimic, că ți-ar depăși resursele materiale și de timp, și nici instituțional căci serviciile statului de asistență socială sunt depășite de fenomen. Astfel, este din păcate o cauză pierdută.

| AndreiAndrei260111 explică (pentru sadrian46):

Crede-ma ca 20.000-30.000 de lei sunt dispus sa plătesc pentru a o vedea inapoi pe calea cea buna. dar din păcate nu prea are voința.

| TheGentleman a răspuns (pentru AndreiAndrei260111):

Persoanele astea recidivează. Îi duci la un adăpost de noapte, fug. Îi duci la un spital, fug cu prima ocazie. Le dai un job stabil, nu le place nici asta.

Urmărește documentarul „Reversal of Fortune (2005) pentru a înțelege tipologia celor ca ea

https://www.imdb.com/title/tt0838195/

| Donsavas a răspuns:

Este bolnavă psihic, are nevoie de ajutorul unui medic înainte de toate. A fost traumatizată si abandonată si e normal sa fie asa. Încearcă să o sfătuiești sa meargă la un medic. Doar asa se va pune pe picioare.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AndreiAndrei260111):

Gaseste o asociatie ceva care sa ajute cu consilierea. In rest, muuuulta rabdare. Infiati-o sau ceva ca sa aveti pirghiile legale pentru a o ajuta si tine aproape.

| christine99 a răspuns:

Daca este dependenta ai putea sa incerci poate o primeste la dezintoxicare la un spital de psihiatrie sau un centru, ong ceva, dar pentru asta este nevoie si de acordul ei. E de apreciat ca-i oferi haine si mancare.

| christine99 a răspuns (pentru Celcestietot):

Si in al doilea razboi mondial unde a fost Dumnezeu? Sau cand mor copiii de foame in fiecare zi prin Africa, unde este? Poti sa crezi ce vrei, dar nu spune ca este "dovedit", e o dezinformare.

| Celcestietot a răspuns (pentru christine99):

Nu este nicio dezinformare, este purul adevar. Ce se intampla in zilele de astazi este scris in Biblie. Nu cred ca putem continua acest subiect, pentru ca deja ai ideile stabilitewinking. O zi buna in continuare!

E "dovedit" de Trinitas și de Daniel și de alții care trăiesc bine de tot pe spatele naivilor... Din p.d.v. științific, comunicarea telepatica cu un evreu mort de 2000 de ani încă nu a fost "dovedita".

| Celcestietot a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Incorect. Nu doresc cearta, avem viziuni diferite si nu are rost sa mai continuam. O zi buna!

Nimeni nu se cearta aici, mi-am expus punctul de vedere, ca și tine. Dacă preferi sa eviți continuarea discuției, este opțiunea ta și ți-o respect. O seara frumoasa!

| Celcestietot a răspuns (pentru Alexandrionelu):

La felwinking!

| Mosotti a răspuns:

30 mi de lei mane? Aoleu dar bogat esti tati, pai singura sansa sa o faci bine este sa o iei de amica sau gagica! Sa o scoti din acel mediu, altfel nici o sansa! Si incet incet se va lasa. Daca este si putin dusa de la violul ala, o duci si la psiholog si se rezolva, dar daca vrei sa te implici tare de tot. Adica sa o iei acasa! Daca ti-o faci gagica atunci scapa, ca stai cu ea si usor usor se va debarasa, daca ti-o faci amica si ii platesti tot, casa, masa unde sta, iar scapa dar asta inseamna sa stai dupa ea mereu, ca daca e singura se va inhaita iar cu derbedei. Deci...e o munca titanica. Tie cumva iti place de ea? Ca sunt n aurolaci si aurolace prin jur si nu te-a tras inima sa ajuti vreunul nici cu 200 lei (macar sa manance si respectiva sau respectivu cateva zile ce vrea) damite cu 30 de mii. Banui si eu na. Nu am glumit nu am facut misto, am zis cat se poate de serios. Se scapa pentru ca inhalanii nu dau dependenta fizica ca hero, coca si altele. Dau psihica, dar se drogheaza sa uite de necaz, dar daca dispare necazul, va dispare si motivatia de a ascunde necazul, deci nevoia de drog.

| AndreiAndrei260111 explică (pentru Mosotti):

Nu, nu îmi place de ea, de gagica sa o iau nu e posibil așa ceva, doar ca îmi e mila de ea, din ce am înțeles, nu a mai văzut-o nimeni in zona, sper doar sa nu fi murit, dar mersi oricum de răspuns happy

| Mosotti a răspuns (pentru AndreiAndrei260111):

Mda, oricum altfel nu aveai nici o sansa sa o dregi decat ori ca amica ori ca gagica, fortat sa o tii afara din mediul ala, altfel acolo moare, ca asa s-a obisnuit. Multi ai strazii am auzit ca fug din case ca nu-s obisnuiti! Oricum gestul tau este de admirat ca ai fi dispus sa platesti atat, jos palaria. E pierduta in aceste conditii, vorba ta, daca nu o fi murit. Oricum si daca o luai de acolo ca ce o fi, chiar daca nu fugea din casa, tot era o lupta sa ii schimbi gandirea, obisnuintele de strada. Daca era una desteapta care de conjunctura era acolo, se adapta fulgerator la noul mediu, chiar si intr-o zi, insa in general astea sunt cam cu pricepatoarea in parametrii necorespunzatori, si greu inteleg ceva, ca se drogeaza sa fuga de viata dura, ca nu e bine sa se drogheze doar ca a fost violata, ca asta nu e solutia, nu merge. Te duceai dracu cu capu si tu pana la urma.

| Raducons a răspuns:

Probabil are ceva probleme psihice daca nu a incercat sa isi caute de lucru si sa se salveze int-un fel.Se poate salva daca ar fi sa o interneze obligat undeva si apoi sa se ocupe cineva sa o angajeze. Daca crezi ca poti sa o duci la spital ar fi ok.E o vorba -pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa taiesti, asa ca ai grija ce faci

Astăzi sm vorbit cu un prieten ce lucrează într-un spital din Anglia ce se ocupa cu cazuri de dependentă de droguri/sevraj, a spus și el ca e foarte foarte greu sa aduci inapoi o persoana ce s-a apucat de autolac/orice drog ieftin mult mai greu decât o persoana ce baga prafuri și heroina, cică pentru ca drogurile gen heroina, prafuri sunt scumpe, iar dacă nu mai are bani, deși e dependentă o persoana, ori va ajunge sa fie închisă pentru nu stiu ce fapte prin care încearcă sa facă bani de droguri și ii se va opri forțat dependentă, Adica accesul, dar la aurolac, ce îți da senzații de parca ești pe alta lume, se procura f ușor și ieftin, un bidonaș de aurolac nu e mai mult de 4-5 lei și din el se face praf persoana, rămânând fericita și schimbându-și mentalitatea doar pentru efectul respectiv, cei ce baga aurolac nu își mai dau seama ce sunt cu adevarat, ei se vad mai normali ca oricand și mai Fericiți ca oricand deși nu par, asta e cam ceea ce mi-a zis, ca o fi adevarat, ca nu o fi, nu stiu, dar țin ca cred ca e adevarat ce zice. Fără bani de aurolac nu cred ca au cum sa rămână, cerșea majoritatea de rup, 4-5 lei minim cred ca fac pe seara dacă stau pri oraș, mersi oricum de răspuns, apreciez mult ca ți-ai rupt din timpul tau pentru un răspuns?

Eu am foarte mult timp liber si imi place sa socializez, sa ajut, o fac de placere, mai alex axa umana, sanatate, relatii, sex. Ideea este ca nu e vorba de ce zici tu, e vorba sa facem acel om sa NU mai vrea sa foloseasca aurolacul, necontand cat costa. Ca daca ajung sa fiu nevoit sa fiu inchis sau sa nu am bani ca sa ma opresc, problema nu e deloc rezolvata.

Cu tipa asta ar fi o munca enorma, plus ca am zis de inteligenta, cine e destept isi da seama cine e cu adevarat si cu si fara aurolac, ca stie cum e inainte de drog si cum e dupa. Bine, prietenul tau nu vrea sa-ti zica asa mai brutal cum iti zic eu, dar depinde si de mintea omului, sa realizeze ca nu e bine, sa realizeze ca se poate si altfel daca e scos din acel mediu, evident, ca numa un om redus nu isi da seama ca nu e okey asta, pe trezie zic, nu in timpul drogarii. Si nu mereu sunt fericiti! Doar ii ameteste si atat, nu mai sufera atat in mediul ala negru. Eu daca acum sunt nefericit, si cu ala sunt fericit, cum sa nu imi dau seama ca fara ala nu sunt fericit?!

Și asta e adevarat.

Mi-ar placea sa am și eu atat de mult timp liber ca tine laughing

Mda, asta este, ma uit la multi si ma intreb cand mai au timp de viata lor, nu ii condamn, zic ca idee doar.