In cazul in care faci sex cu o persoana cunoscuta intamplator, e bine sa te protejezi.Nu doar SIDA se poate tranmite, sunt si alte boli.
Daca faci sex fara sa pastrezi masurile de igiena, te alegi cu alte probleme, cum ar fi o infectie!
Corect,nu este cancer sa apara din senin, sunt niste virusi care se transmit prin sange
Normele de igiena include PROTECTIA.
Ea este trasmisa de catre un purtator prin contact sexual(DE ORICE FEL), dar si prin alte metode cum ar fi tranfuziile de sange, de la mama la fat, prin intrumetalul folosit la cosmetica, frizerie, dentist...
Poftim link
http://www.5pm.ro/content.php?id=9
Am consultat deja intreg site-ul. Aveam insa o idee gresita ca SIDA/HIV-ul apare in cazul contactului sexual atunci cand are loc neprotejat si murdari sau nespalati. (folosind niste termeni mai duri)
Acum am inteles de ce aveam aceasta confuzie. Consideram ca SIDA/HIV este o boala care se ia prin raport sexual necorespunzator.
E foarte IMPORANT sa te protejezi.Nu doar pentru a elimina riscul unei sarcini cat si pentru a te proteja de anumite boli!
Masurile de igiena sunt deja alta poveste...
Virusul Hiv se poate lua doar daca ai contact cu sange/ contact sexual neprotejat cu o persoana purtatoare a acestui virus. Virusurile se transmit, nu apar din senin
Am priceput. Eu faceam o confuzie intre trei termeni: boala, virus si infectie.
Virusul HIV se poate lua prin contact sexual neprotejat, prin transfuzii de sange, prin rani deschise, de pe instrumentalul medical nesterilizat si se poate transmite de la mama la fat in timpul sarcinii. Fireste, e nevoie ca una dintre persoanele implicate sa fie purtator, nu apare pur si simplu ca raceala.
anonim_4396 întreabă:
bogdy97bsi întreabă:
Deeaandreea9156 întreabă: