| Andrei200300 a întrebat:

Simptomele ficatului mărit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| bookofknowledge a răspuns:

Depinde de cauza care a dat hepatomegalie(cresterea in dimensiune a sa), dar ficatul marit nu este o boala in sine, el este un simptom al unei boli, deci ce ai intrebat suna ca intrebarea simptomele durerii de burta. Doctorii stiu sa palpeze ficatul, sub rebordul costal pe partea dreapta, ii cere pacientului sa inspire(marginea este la limita cu rebordul), un ficat marit va cobora sub rebord, si nu va mai fi la limita(numai in inspir se poate palpa).

| PRaPRa a răspuns:

In general din ce cunosc. Daca este vorba de hepatita care duce si la marirea ficatului:
Dureri,balonare, lipsa poftei de mancare,"voma agresiva"(nu poti tine mancarea in stomac), pete/iritatii rosi pe coturi si genunchi, ingalbenirea ochilor, etc.

| darrio2007 a răspuns:

Ficatul nu doare. Doar analizele pot indica vreo problema.

| bookofknowledge a răspuns (pentru PRaPRa):

Exista si hepatosplenomegalie care poate fi cauzata de o gramada de boli, inclusiv unele anemii, o gramada de boli sanguine, unele cancere (sa cauti cauza este cum ai cauta acul in carul cu fan), deoarece poate fi si o cauza metabolica sau consumul de bauturi alcoolice(steatoza hepatica), poate fi fibroza, inainte de a se duce spre ciroza, si tot ficat marit apare ca semn, etc., ceea ce a scris el este nimic, deoarece ficatul maritul este un simptom, nu invers,

| bookofknowledge a răspuns (pentru PRaPRa):

Din cate scrie acolo(in intrebare), am impresia(nu am cum sa fiu sigur)ca el a caut ceva pe net, si incerca sa caute simptomele, dar nu stie cum sa si dea seama daca are ficatul marit(poate a gasit o boala care are legatura cu ficatul marit), si vrea sa afle simptome ficatului marit(ceea ce nu poate face, deoarece nu e o boala, este un simptom).Imi pare rau daca am facut-o greseala cu aceasta gandire.