| EGGc a întrebat:

Simt durerea din vis ca si cum rănile pe care le fac in vis sunt din viata reala.
Au început în generală, puține si au continuat până acum (unde uneori resimt si o tăietură in hartie dintr-un vis normal, fără tenta de cosmar).
Cel mai des simt durerile din coșmaruri, precum: o împușcătură in picior, etc. Durerile sunt insuportabile si foarte realiste!
După ce mă trezesc nu mai simt nimic, de un timp a devenit normal și putin monoton, cosmarurile nu ma mai sperie (in mare parte) doar ca sunt enervante (normal, nu imi place durerea!). Nu am un stil de viață stresant sau complicat (sa pot zice ca apar din cauza stresului).
Ar trebui să mă îngrijoreze? (Stiu ca visele pot reflecta probleme de sanatate).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Jouliete a răspuns:

Esti un caz mai rar care poate simti durerea foarte realist. Daca simti durere in vis este pentru ca acea parte a creierului responsabila cu durerea este activata, adica de exemplu chiar si de la acea mica intepatura in vis poate fii declansat simtul durererii fiindca de la imaginea produsa se activeaza receptorii de durere din sistemul nervos periferic, acelasi lucru se intampla cand avem experiente reale. Totusi faptul ca tie ti se intampla des si automat nu ai cum sa suporti, ceva nu este in regula ori creierul iti da semnale cum ca ceva nu este bine in corpul tau cum ar fi vreo problema cu sanatatea ori desi tu nu le consideri cosmaruri eu cred ca pot fi legate si cu viata ta emotionala; te-as intreba ca inaimte sa inceapa toate aceste vise puternice daca ai avut vreo intamplare mai trista sau in care sa suferi daca iti mai amintesti? Toate acestea au avut o cauza ceva ti s-a intamplat iar consecinta au ramas visele care de fapt te ajuta pentru a rezolva acea problema, trebuie doar sa privesti inapoi la trecut ca asa iti poti da seama. Faptul ca au devenit obisnuite este pentru ca sunt o rutina si ca oricare alta devin normale, dar nu inseamna ca nu sunt o problema.

4 răspunsuri:
| Dana1999 a răspuns:

Dacă te deranjează, mergi la medic sa-ti dea calmante pentru somn linistit

| Etro a răspuns:

Același lucru pățesc și eu. E nașpa rău. Am visat ca am căzut și mi-am julit picioarele iar când m-am trezit ma usturau picioarele. O explicație pentru așa ceva nu știu dacă este dar mama a spis ca am probleme cu capul și nu mă crede. Multe chestii de genul mi s-au întâmplat. Încearcă înainte să dormi să aprinzi bețișoare de acelea cu miros placut și uitate la ceva plăcut. Poate așa nu vei mai visa urât. Parerea mea?

| EGGc explică (pentru Jouliete):

Multumesc pentru răspunsul detaliat, aveam nevoia de asta. Durerea este insuportabilă (la fel ca cea din viata reala), aseară avusesem un coșmar despre un nebun care m-a ars cu un fier încins (nu am trăit asta sa pot spune ca este 100% ca si cum s-ar intampla, dar a durut destul de tare cat sa ma zvarcolesc de durere, bine, nu stiu daca corpul meu " adevrat" s-a miscat in pat ).
Iar de momente triste am avut, dar pot zice ca am trecut peste majoritatea complexurilor mele (am incredere in mine, etc). Oricum, după nebunia cu pandemia voi apela la un medic, ce fel de medic ar trebui (psiholog?).

| Jouliete a răspuns (pentru EGGc):

Da in primul rand la psiholog ar trebui fiindca poate fi capabil sa iși dea seama ce ai, dar sa explici sau detaliezi ori ce te intreba fiindca iși da seama mai bine, nu e de jucat cu mintea noastra, poate ascunde lucruri pe care le-am simtit si ne-au afectat chiar daca nu le mai sti, ele ramanand adanc in subconstient, iar visele devenind un semnal.