Mersul cu bicicleta, alergarea, in principal in spatii verzi; compania prietenilor, a familiei etc.
Dar daca preferi sa te droghezi cu farmaceutice cu efecte secundare si care creeaza dependenta si iti golesc buzunarele... alegerea e a ta
Plimbatul in aer liber, alergatul, mersul pe role sau bicicleta, jucatul unui sport de echipa, vizionatul unei comedii, mersul la o petrecere, iesit cu anturajul la plimbare samd.
Sportul cum au zis alti e foarte ok daca faci des, dar nu prea vad spatii verzi sau alergat aproape zilnic la -10 grade.
Daca vrei ceva sa te ajute social, alcol, dar putin.
Eu unul am luat antridepresive dar ma ajutau doar so adorm mai usor.
Inca o chestie, incearca sa reduci cafeina daca consumi multa, eu nu mai beau deloc cafea sau sucuri gen Cola, Mountain Dew, energizante etc.
Cele ce medicul ti le recomanda.
Sau toate lucrurile pe care cand le faci iti provoaca bucurie si te fac sa simti ca traiesti.
Diazepam, serlift, haloperidol, carbamazepina, dulsevia, anxiar, olanzapina, prozac, valium, xanax.
Nu recomand absolut niciunul, doar iti amortesc simturile si nu mai poti sa gandesti negativ, esti ca o leguma.
Multe dintre antidepresive, cu exceptia celor care dau dependenta, se dau fara reteta la farmacie.
Depresia e o tulburare psihica urata, dar pastilele, in cazul acesta, nu fac decat sa ascunda problema, pentru ca odata ce nu mai iei pastile, revii la stadiul initial.
Încearcă niste piracetam, este pentru o mai bună oxigenare, daca nu te ajuta, consulta un psihiatru! Cele din plante nu au efect.
Antidepresivele nu sunt o solutie pe termen lung. Iti recomand sa consulti un psihatru si sa mergi la psiholog/psihoterapeut. Va trebuii sa fi constient ca trebuie sa faci schimbari in viata ta si sa iti revi intr-un mod natural si nu artificial cu antidepresive. Daca vrei putem vorbi in privat pentru mai multe indrumari.
Cele de tipul SNRI sunt cele mai bune, eu am luat mai demult alventa(contine venlafaxina). totusi, ti-ar trebui o supraveghere medicala asupra tratamentului.
ceaiul de sunatoare are efecte pozitive asupra sanatatii minale, si are o aroma chiar placuta.
CarmenMmmm întreabă:
Mario1996 întreabă: