| Luca666 a întrebat:

Stie cineva ce alimente ar trebui sa consume persoanele cu probleme la inima. Am inteles ca fructe si cat mai putin sare si grasimi. Are cineva pb de genu acesta si tine un regim anume?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| SaveTheNature a răspuns:

Salut!
Eu te pot ajuta,Am avut probleme cu inima,si cu tensiunea arteriala,si suflu sistolic, si sindrom hiperkinetic, In fine acum sunt bine(chiar foarte bine)
Iti voi spunde dusmanii si prietenii inimii.
DUSMANII inimii
1Alcoolul+ tigarile(renunta la ele).
2.Grasimile in exces, cauzatoare de colesterol.
3 Stresul(incearca sa nu te stresezi,si sa eviti persoanele, si imprejurarile stresante, tensionate
4 Sarea.
5.Noptile pierdute.
6 Efortul in exces, sau sedentarismul.
7.Coca Cola, Red Bull, 3in 1, cafea.
Deci de dusmani trebuie sa fugi! pe cat posibil.
PRIETENII inimiii:
1Suplimentele nutritive:
Ca+Mg
Coenzima q 10 -caspule
Omega 3
Capsule de usturoi.
Ginko Biloba.
Le poti lua pe toate combinate fara probleme, sunt doar niste suplimente si nu iti vor dauna, sau le poti lua in cure. De ex 1 luna qoenzima Q10 si Omega 3, Urmatoarea luna Ca+Mg si Ginko Biloba.
Repet astea nu sunt pastile( sunt suplimente si nu dauneaza sanatatatii.
Alimentele PRIETENE cu inima :
fructele+ legumele
apa, apa( din belsug apa)
pestele
ceaiurile
Si in fine mai toate alimentele care nu au prea multe grasimi sare sau zahar in ele.

Si inca un sfat.La plafar(farmacia naturista) gasesti ceai pentru reglarea inimii cu paducel si alte plante combinate, ce iti vor regla bataile inimii si implicit activitatea inimii.
Intreaba tot la plafar si de suplimentele de care ti-am scris mai sus. Si farmacistul iti va confirma ca toate sunt bune pentru inima.Succes!

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! Pai eu zic ca ai cuprins esenta, sa iti dau mai multe detalii.
Persoana in cauza:
nu trebuie sa fumeze
sa reduca consumul de alcool
sa reduca consumul de sare la mai putin de 6g pe zi
aport corespunzator in calciu, magneziu, potasiu
dieta scazuta in colesterol, grasimi, prajeli
dieta bogata in vegetale, peste
mesele trebuie sa fie dese si nu prea voluminoase pentru a nu creste travaliul cardiac
paine prajita sau paine veche de o zi.
Este cam greu sa tii un regim cred ca functioneaza mai bine sa iti impui numite limite cu obtinerea unor rezultate bune si minim de efort

| Luca666 explică (pentru SaveTheNature):

De 6 luni iau magne B6 si ma simt mult mai bine.Am avut o artera slaba, inima mi-a lua razna la orice miscare, cand respiram, cand mancam, nu mai zic cand ma trezeam si ma ridicam din pat.A fost o perioada care am crezut ca mor pana am ajuns la controol. Tigari fumez maxim 2 pe zi cel mult, alcool nu am mai baut de mai bine din luna august, am ceva timp dar inainte sa aflu de problema pe care o am la inima consumam foarte mult.Acum sunt foarte bine, doar ca stiu ca se poate mai bine...Am inteles ca este recomandat si putina miscare, ma gandeam sa ma apuc de sala de 2 ori pe saptamana si sa consum niste proteine, creatina pentru masa musculara, acum nu stiu ce zic, am discutat cu medicu de familie si mi-a zis ca nu am dc sa imi fac griji, doar sa nu trag prea tare...

| SaveTheNature a răspuns (pentru Luca666):

Daca vrei sa faci sala sa nu ridici greutati mari.Activitatile anaerobe, implica mult efort cu putin oxigen, ceea ce va face ca inima sa fie solicitata mai mult.
Mai bine ai alege fitness masculin. E tot un fel de culturism dar mai usor.Si in fine, si acela da rezultate foarte frumoase.
Si apropo pentru inima ca si pentru muschi este foarte buna l-caritina!