anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stie cineva cum scapi de obsesie compulsiva? De 1 an de zile tot ma gandesc daca sunt blonav cu capu...

Am probleme grave, cine imi poate da niste sfaturi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

Singurul care te poate asculta si te poate ajuta sa treci peste, este psihologul.

| Donsavas a răspuns:

Toti suntem obsesivi-compulsivi,doar ca fiecare e in felul lui. Tu ai si abxietate. Neavand incredere in tine, iti faci probleme acolo unde nu sunt. Nu, nu ai altceva. Faca te gândesti ca esti nebună, este exclus. Dacă erai nebună, nu mai aveai ce cauta in societate. Un om nebun se retrage sau este izolat forțat. Tu esti doar anxioasa. Nu e mare lucru. Depresia si anxietatea sunt boli ca si cele infecțioase sa zicem. Ai niste gânduri "parazite". Oricum se vindeca ce ai tu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Http://www.umfcv.ro/ccop-tulburarea-obsesiv-compulsiva
Boala inseamna practic obsesie, iar activitatea compulsiva sunt gesturile prin care controlezi obsesiile.
Si eu am aceasta "boala", am gasit cateva solutii temporare:
Categoric evit persoanele/gandurile care imi provoaca obsesie, prin a ma gandi la altceva, alta obsesie mai putin daunatoare
DISCIPLINA nu te lasi dus de val, gandesti total rational si impersonal.
Medicamente/suplimente alimantare calmante si magneziul este recomandat pentru stari nervoase,

Răspuns utilizator avertizat
| 1231242 a răspuns:

Salutări!

Un nebun nu poate știi că e nebun, dacă ar ști nu ar mai fi nebun