Sensibilitatea sau hipersensibilitatea dentara, asa cum este recunoscuta in termeni medicali, este o afectiune des intalnita la persoanele trecute de 20 de ani, care se manifesta prin senzatia de durere ascutita de scurta durata, ce apare mai ales ca reactie la o serie de stimuli: termici (cald, rece), chimici (dulce, acru) sau mecanici (atingere, presiune).
Una dintre cele mai frecvente cauze ale sensibilitatii dintilor este data de periajul agresiv, mai ales la folosirea unei periute de dinti cu perii tari, ce determina retragerea gingiei de pe dinti.
O alta cauza o reprezinta si o igiena orala precara, care in timp duce la aparitia placii, a tartrului, a cariilor sau a gingivitelor, dar si albirea excesiva a dintilor, precum si alimentele acidulate sau bogate in agenti chimici ce indeparteaza smaltul.
Iti prezentam mai jos cateva sfaturi utile pentru a preveni sensibilitatea dintilor:
Bună.
Dinții care au căpătat sensibilitate, nu mai au remediu.
Sunt carii ascunse, transparente, etc.
Cu dantura nu este de glumit.
Pa, pa.
Spalate zilnic pe dinti de cate 3 4 ori si du-te cat mai des la densit :X:*!
Nu conteaza cu ce te speli pe dinti, eu, am avut cam toate felurile de paste de dinti, nu conteazace apa de gura, daca ai capatat genetic oase si dinti puternici sunt de ajuns. africanii nu se spala pe dinti cu colgate sau ei nu folosesc toate porcariile si au dintii mai puternici ca un dentist.
Bună.
Da, carii transparente. Întreabă medicul stomatolog de ele!
Pa, pa.
Aham! Medicii stomatologi pe la care am trecut eu sunt din alt film! Oricum e bine ca ai adus ideea...
Bună.
Și pe ei de ce nu-i întrebi de cariile transparente decât să comentezi aiurea pe aici?
Pa, pa.