Stii cum sa previi sensibilitatea dintilor?

Stii cum sa previi sensibilitatea dintilor?

Sensibilitatea sau hipersensibilitatea dentara, asa cum este recunoscuta in termeni medicali, este o afectiune des intalnita la persoanele trecute de 20 de ani, care se manifesta prin senzatia de durere ascutita de scurta durata, ce apare mai ales ca reactie la o serie de stimuli: termici (cald, rece), chimici (dulce, acru) sau mecanici (atingere, presiune). 

Una dintre cele mai frecvente cauze ale sensibilitatii dintilor este data de periajul agresiv, mai ales la folosirea unei periute de dinti cu perii tari, ce determina retragerea gingiei de pe dinti. 

O alta cauza o reprezinta si o igiena orala precara, care in timp duce la aparitia placii, a tartrului, a cariilor sau a gingivitelor, dar si albirea excesiva a dintilor, precum si alimentele acidulate sau bogate in agenti chimici ce indeparteaza smaltul.

Iti prezentam mai jos cateva sfaturi utile pentru a preveni sensibilitatea dintilor:

• Foloseste o periuta de dinti moale, pentru evitarea periajului agresiv;
  • Foloseste o pasta de dinti special creata pentru dintii sensibili, o alegere excelenta in acest caz este pasta pentru dinti sensibili Aslamed, de la Farmec, cu rol de reducere a sensibilitatii, de protectie si intarire a smaltului dintilor, prevenind aparţia cariilor dentare. Contine de asemenea, nitrat de potasiu, care ajuta la blocarea senzatiei de durere;
  • Foloseste ata dentara;
  • Renunta pe cat posibil la sucurile si alimentele acide, precum citrice si bauturi carbogazoase, dar la produsele cu continut mare de zahar;
  • Daca iti doresti dinti mai albi, apeleaza la medicul stomatolog pentru un tratament de albire profesional si nu incerca singura astfel de tratamente acasa, deoarece substantele continute nu fac decat sa creasca sensibilitatea dintilor; 
  • Nu sparge fistic, seminte, nuci, gheata intre dinti pentru a nu provoca fisuri la nivelul acestora;
  • Nu uita de controlul periodic la dentist, care iti va acorda toata atentia cuvenita in tratarea acestei afectiuni.

Farmec.ro

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O completare pentru cei care folosesc apa de gura: Unele dintre acestea ingalbenesc dintii cand sunt folosite mai mult de o luna. Pentru a face o alegere buna, intrebati-va medicul stomatolog.

| cristixxl a răspuns:

Da

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Dinții care au căpătat sensibilitate, nu mai au remediu.
Sunt carii ascunse, transparente, etc.
Cu dantura nu este de glumit.
Pa, pa.

| W3R4 a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu,si mie mi s-a intamplat la fel... sad

| Făraş a răspuns:

Nu.:X>3

| DeeaLoveGeorge a răspuns:

Spalate zilnic pe dinti de cate 3 4 ori si du-te cat mai des la densit :X:*!

| Adrianetc a răspuns:

Nu conteaza cu ce te speli pe dinti, eu, am avut cam toate felurile de paste de dinti, nu conteazace apa de gura, daca ai capatat genetic oase si dinti puternici sunt de ajuns. africanii nu se spala pe dinti cu colgate sau ei nu folosesc toate porcariile si au dintii mai puternici ca un dentist.

| BigDaddy a răspuns:

Spalate pe dintii in dimineata si seara in fiecare zi

| Filip23 a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Carii transparente?

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns (pentru Filip23):

Bună.
Da, carii transparente. Întreabă medicul stomatolog de ele!
Pa, pa.

| Filip23 a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Aham! Medicii stomatologi pe la care am trecut eu sunt din alt film! Oricum e bine ca ai adus ideea...

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns (pentru Filip23):

Bună.
Și pe ei de ce nu-i întrebi de cariile transparente decât să comentezi aiurea pe aici?
Pa, pa.

| Anonima264 a răspuns:

Buna!
Multumesc pentru infromatii, sunt foarte utile!

| Timeea2001 a răspuns:

Carii transpartente...