Ca sa nu puti, ca sa nu faci paduchi sau alti germeni, etc.
Ca sa iti raspund mai formal, http://totuldespremame.ro/......m-pe-maini
http://www.pacientbun.ro/......m-pe-dinti
Vrei curiozitati? Incepe cu tine. Nu mai tine cont de nicio regula de igiena corporala si vezi ce observi. Sa ne spui si noua ca sa te vizitam la spital.
Stiai ca : igiena, in cazul dintilor, influenteaz numai 10 % aspectul si calitatea acestora... 90 % fiind ereditatea!
Deci de aia sint tramvaiele si autobuzele pline de nespalati. Ca sa vezi...
Nu este o scuza pentru cei care nu au o igiena ..ideea era ca, cariile de exemplu nu apar, de obicei, din cauza igienei!
Da.iar duritatea smaltului si calitatea dintolor este ereditara... vorbesc strict medical, acum, fiecare om are nevoie de igiena dentare pentru ca fac parte dintr-o societate si trebuie sa respectele normele de etica!
Partial ereditara, dar intr-o mai mare masura datorita primului an de viata, zic eu. Ma uit la fiica-mea care are in curind doi ani, alaptata la sin pina pe la vreun an si 2-3 luni, nu raceste, n-are nici pe naiba cind toti copiii pe linga ea sint raciti. Stiu mai multi copii crescuti cu lapte praf in totalitate sau doar la citeva saptamini/luni dupa nastere si au o gramada de probleme. Ereditatea cam paleste in cele mai multe cazuri in fata prostiei umane (a se citi "alimentatie si stil de viata de-andoaselea").
Sa iti traiasca micuta! Ai dreptate cu stilul de viata, nici un lapte praf nu poate inlocui nici 20 % toate componentele pe care le are laptele matern!
Ceea ce zici tu, tine foarte mult de sintemul imunitar, chiar daca multi nu ii dau importanta, el este cel mai important scut al nostru, dar si acesta are legatura cu alimentatia!
Multumesc mult! Oh, da, la fel cum multi nu dau importanta unor alimente-leac extraordinare pe care inca le poti gasi la taraba si nu au fost etichetate ca droguri, data fiind capacitatea lor de a ajuta sistemul imunitar, cum ar fi in perioada asta usturoiul verde.
Este adevarat. prefera sa cumpere suplimente medicamentoase care de multe ori au la baza tot aceeasi planta medicinala dar care este conservata si trecute prin procese chimice de mult eori nefolositoare sau chiar daunatoare pentru organismul nostru!
Dar lipsa de educatie medicala il duce pe om la farmacir pierzand mai multi bani si necastigand nimic in plus pentru sanatate!
Dar trebuie sa fim atenti ca aceste suplimente sunt bune numai pentru prevenrea bolilor, pentru tratarea acestora este nevoie de tratamente medicamentoase!
Depinde, de la caz la caz. Uite, eu am avut un nodul nu stiu ce mama lui era sub o masea (pina la urma am ramas fara masea, care era sanatoasa saraca) care imi provoca inflamatii ale gingiei uneori. Altii se pling si baga in ei antinevralgic si alte prostii, eu cu foaie de varza m-am simtit foarte bine si niciodata nu am avut motiv sa ma pling, desi inflamatiile respective erau destul de jenante/dureroase. Dupa ce am scapat de treaba asta, am ajuns la concluzia ca ma irit cumva de la pasta de dinti cu fluor - testat si retestat de nspe ori, asa ca am trecut la pasta de dinti cu argila, iar porcaria aia de Corsodyl recomandata de medic (deh, GsK, trebuie' sa ii iasa si lui niste comisioane) am inlocuit-o cu un produs romanesc de xshpe ori mai ieftin si extrem de eficient, Hofident Q10 de la Hofigal. La fel cu inflamatiile/durerile de git (chit ca astea le am o data pe an, sa zicem, si inca e mult prea des o data pe an) - Penicilina G era un produs de minune, doar ca acum la farmacie gasesti mizeria aia de Ospen sau alte panarame. Fiindca Ospenu' e o prostie de import si n-am chef sa bag bani in buzunarele altora decit daca mor fara a face asta, am cautat un pic si am gasit AntiGrip de la Dacia Plant, pe baza unei retete chinezesti - excelent pentru combatut proactiv si chiar tratat gripe/raceli, durerea de git/inflamatie o elimina dupa doar 2-3 doze. La fel, pretul e insignifiant comparat cu mizeriile gen Coldrex & compania de sunet.
Bun vorbim despre inflametii, merg aceste produse! Dar unde vorbim de infectii problema este alta!
Primul antibiotic a fost descoperit de Alexander Fleming in 1929 si anume Penicilina ( care are la baza de fapt un mucegai =Penicillium notatum ). acum este o intreaga gama de antibiotice din gama penicilinelor ( oxacilina, amoxacilina, tetraciclina, neo-micina etc ) aceste medicamente nu pot fi inlocuite cu alte plante, iar infectile, poti fi foarte daunatoare aducand chiar decesul... este bine ca ceea ce se poate trata natural sa tratam natural.cea ce nu, NU... Sunt si pentru aceste tumori maligne ( cancer ) foarte multe tratamente, care de fapt este doar timp pierdut, intarzierea tranatametului chimic si cu radiati nu face decat sa ii scada sansele bolnavului ..nu trebuie lasat pe mana naturii cea ce o depaseste!
Legat de cancer, cred ca ai citit - sau poate nu - sint mai multi doctori americani care au observat j'de mii de cazuri cancer si, daca e depistat cit de cit din timp, cura e una mare si lata - dieta alcalina. La fel, scleroza in placi pe care medicina traditionala o considera doar ameliorabila, si nu tratabila, se trateaza 100% prin dieta vinatorului-culegatorului (e o tipa care s-a tratat pe ea prin metoda asta, dupa ce doctorii ii cam pusesera cruce, si dupa aia s-a specializat in medicina si si-a deschis clinica si trateaza sute de alte cazuri si MERGE). Desigur ca presa e prea ocupata de distragerea atentiei si nu de popularizarea a astfel de cazuri...
MisterDariusBoy întreabă: