| Krs622 a întrebat:

Stiti cumva daca in urma analizelor, cu hpv pozitiv genotip 16, 18 si 53, o rana pe col si leziune exinsa pe aproape toata supraf colului, pap cu celule inflamatorii si recomansare de repetare semnifica o precanceritate sau canceritate de col?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
4 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Inca nu este cancer, dar ai o predispozitie mare sa faci daca nu tratezi infectia HPV, iar pe viitor sa te protejezi

| Krs622 explică (pentru AdelinaC):

Multumesc! Greu cu protejatul, sunt casatorita de 8 ani, "teoretic" nu am motiv pentru asta.

| Krs622 explică (pentru Violleta2022):

Multumesc pentru raspuns! Dr m-a chemat in termen de 2l, pentru refacere pap si colposcopie din nou cu erad (daca considera ca tratamentul cu ovule nu a ajutat)
Doar ca sunt efectiv in ceata pentru ca nu a detaliat nimic, nu stiu ce asteptari sa am sau daca este vorba doar de ceva de rutina. Sunt confuza. din "nu arata prea bine" nu am inteles nimic…

Răspuns utilizator avertizat