| Irinnaaa a întrebat:

Stiti cumva in ce consta o dieta echilibrata? Un mod de a manca sanatos, ordonat, dar si care te-ar ajuta sa scapi de kilograme ( in situatia in care faci si sport )?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| pastapac a răspuns:

Multe fructe si legume, mananca mult dimineata, potrivit la pranz, deloc seara. Nu exagera cu dulciurile. Bea multa apa.

| H00LiGaN a răspuns:

Prima data ar trebui sa consulti un doctor. Sfatul meu e sa consulti un nutritionist care iti v-a spune ce sa mananci/cat/cum si la ore exate.Totus iti recomand o carte de alui Michel Montignac 'Mananc, slabesc si ma mentin. Sper sa-ti fie de folos.

| sfeklasfekla a răspuns:

Mancaruri care nu contin carbohidrati bea apa din abundenta si nu manca paine daca nu poti atunci mananca paine neagra. Poti manca si la pranz dar mai moderat in general salate sau ceva si seara pana in ora 7 maxim 8 dupa care du-te sa alergi pe la 9 jumate 10, macar jumate de ora daca nu poti o ora din cauza ca alergatul solicita toti muschii inclusiv muschii faciali si daca ai putea odata la 2 zile sa mergi si la sala ar fi perfect, dar sa alergi in fiecare zi.(mentionez ca sunt instructor de fitness) si sa nu incepi sa folosesti produse de slabit sau anumite bauturi care ajuta la asa ceva din cauza ca vei face vergeturi de la slabirea brusca si sunt inestetice.Cu munca si rabdare vei slabi sigur.Pentru alte intrebari sau sugestii nu ezita sa ma contactezi la llg_Art

| Anonima264 a răspuns:

Intr-o alimentatie sanatoasa bio consta intr-un program de ore fixe, cu mancare sanatoasa(fructe, legume...)

| Irinnaaa explică (pentru sfeklasfekla):

Merg la sala zilnic, dar nu alerg o ora, fac numai jumatate de ora pe banda, dar cred ca restul exercitiilor compenseaza. Mi-e oarecum greu, momentan, sa urmez un astfel de program alimentar, avand in vedere ca eu de la ora 1 la 7 seara sunt la scoala si atunci nu pot sa-mi iau o salata cu mine, mananc sandwichuri. Iar produse de slabit n-am incercat niciodata si nici n-am de gand, mi se par o mare abureala.
Multumesc mult pentru sfaturi, o sa tin cont de ele pe cat posibil!

| strazi1 a răspuns:

Eu am slabit 15 kg in 5 saptamani, cu acesta dieta, pe care mi-am creat-o singur, mancand ce imi place mie cel mai mult, secretul e diferenta de calorii...

Mananci doar duminica carne, oua, lapte, vin, bere, sa zicem un ospat decent dupa o saptamana de dieta.
iar in cursul saptamanii mananci fructe legume, putina paine, fara dulciuri(ai fructele), fara prajeli, fara sucuri la sticla sau alcool.
La mine a functionat, trebuie sa iti creezi un meniu zilnic fara grasimi, mananci, rosii, salte, conopida, broccoli, si foarte buni sunt cartofii natur, tin mult de sat, e mai greu primele 3 zile, dupa aia te joci cu dieta, iar duminica ai timp sa iti linistesti poftele.
bafta la slabit.

| Irinnaaa explică (pentru strazi1):

Merci, suna foarte interesant! O s-o incerc! big grin

| madutapapusa a răspuns (pentru Irinnaaa):

Trebuie sa bei cat mai multa apa.multe fructe si legume. Dimineata-Cea mai importanta masa a zilei conteaza mult ce mananci dimineata evita prajelile, la pranz potrivit, iar dupa ora 6-7 seara nu mai mananci nimic...doar fructe sau un pahar de lapte..mult sport ..eu de ex dimineata si seara fac cate 20 de genoflexiuni e de ajuns. funda?