| anonim38 a întrebat:

Stiu ca o sa para o intrebare stupida.dar daca plang foarte mult imi mor multi neuroni? Vreau sa luati in seriozitate aceasta intrebare! Multuu

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Desigur. Se vede dupa intrebarea pe care ai pus-o ca iti mor foarte multi. Nu mai plinge, e mai practic sa dai una in bot persoanei care te face sa plingi.

| MitroAlex94 a răspuns:

Poate ca ai auzit pe la scoala cum profesorii impaca elevii care nu invata:"Neuronii mor la fel indiferent daca inveti sau nu, deci nu are rost sa te chinui!". Parera mea este ca nu are nici-o treaba una cu alta. Urmarile sunt de natura fizica si psihica(imbatranesti mai repede din cauza ca te stresezi mult si gandire negativista).

| vangaelis a răspuns:

Starile emotionale persistente, etc. pot duce la dereglarile chimice, adica cresterea de neurotransmitatori de tip serotonina. Aceasta dereglare in anumite conditii poate duce la depresie si anxietate.

| anonim38 explică (pentru vangaelis):

Am inteles, dar ce anume duce la scaderea neuronilor?

| LucianStroe a răspuns:

Cred ca deja ti-au murit prea multi, stai linistit, nu mai ai sanse.

| neutrino a răspuns:

Fii linistita, nu poti pierde ceea ce nu ai.

| vangaelis a răspuns (pentru anonim38):

Excesul sau hiposecretia de neurotransmitatori afecteaza neuronii.
La cei depresivi, anxiosi nu se produce cantitatea serotonina pentru a regla dispozitia, mai exact, neurotransmitatorul (serotonina) nu trece usor de la un neuron la altul.
La fel, excesul se neurotransmitatori poate duce la agitatie psihomotorie, anxietate deoarece intre neuroni apare un "val"de neutransmitatori ceea ce produce palpitatii, anxietate, etc.

Serotonina are roluri de functie motorie, de reglare a presiunii arteriale, in funcții hormonale, al vomei, etc si de aceea excesul ei traduce un val simptomatic al anxietatii.

| boboo94 a răspuns:

Cred ca ti-au murit multi cand ai pus intrebarea asta laughing

| vangaelis a răspuns (pentru neutrino):

Chiar era necesar sa insulti omul?

| Peaches a răspuns:

Moartea neuronilor nu are legatura cu plansul. Daca ar avea, ar plange muuuulti, ar fi un vaiet general.

| stlucian a răspuns:

Desi neuronii sunt celulele cele mai longevive, foarte multi dintre ei mor in perioada migrarii si diferentierii. Unele boli sunt provocate de moartea prematura a neuronilor.

Cercetarile continua, iar creierul nu inceteaza sa ne uimeasca prin complexitatea lui.

Mai multe:

http://www.descopera.org/neurogeneza-si-moartea-neuronilor/

| vangaelis a răspuns (pentru anonim38):

Cred ca esti constient/constienta ca plansul nu duce in mod direct la pierderea neuronilor. Iti ziceam in contextul ca neuronii pot fi afectati de starile depresive, la ce m-a dus gandul ca de ce ai plange in continuu. Bine, sunt mai multe conditii pentru afectarea neuronilor, asta nu inseamna ca daca esti suparat pe ceva sau de un ceva gata, iti mor neuronii.
Oricum ai grija de tine, sa nu ajungi in depresie, nu ca ar muri neuronii doar ca nu cred ca vrei sa experimentezi un drum pe la psihiatrie.

| darrio2007 a răspuns:

Nu iti mor neuronii.Cine ti-a spus asta te-a mintit.Doar te descarci putin de stres.