anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiu ca poate nu este cea mai buna idee sa caut asta pe internet, dar vreau sa aud mai multe pareri. Am avut tensiunea 15-16 la varsta de 16 ani si a fost prima data cand mi s-a intamplat. Am facut un EGK si niste analize de sange rapide si au iesit bune, dar nu am consultat un cardiolog sau pe cineva specializat. Credeti ca poate fi ceva grav? (Orice problema la inima, oricat de mica ar fi). Stiu si ca este normal cateodata sa ai tensiunea asta, dar nu de la varsta de 16 ani. Dau funda happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Narco a răspuns:

Tin sa mentionez ca nu consum energizante, beau Coca Cola si fumez.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu este nimic!
Oboseala dusa la extrem sau consumul de cafea ori alcool, pot urca tensiunea arteriala.
Pentru atat lucru nu ai nevoei de cardilog, ca nu ai nimic la inima, dar esti probabil epuizata fizic sau consumi ce nu trebuie.
Recomand: odihna de noapte, culcarea la 9 seara si dormit 10-12 ore, face minuni, revenindu-ti in totalitate.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Coca-Cola ridica tensiunea!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Fumezi?

| Nirvanaaa a răspuns:

Coca cola. Asta poate ridica tensiunea. In combinație cu somnul prost (oboseala), eventual o stare de rău sau poate vreun efort fizic ridica și mai tare. Dacă a fost un singur episod nu ai nimic. Dacă e constanta, zi de zi, valoarea asta atunci mergi la cardiologie. Și lasă Cola pentru o perioada.

| Narco a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Am scris mai sus. da

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Narco):

Renunță la țigari.

| Mosotti a răspuns:

Pai nu e prea bine sa ai 15-16 tensiunea, buna e pana in 14, precis parintele tau de sex opus are tensiune, si ai mostenit-o.
Nu are nici o treaba cu inima, degeaba te duci la cardiolog, normal ca au iesit bune analizele si EKG-ul (nu se numeste EGK).
Nu e deloc normal sa ai cateodata tensiunea asta, pentru ca unii la 17-18 au facut accident vascular, doamne fereste ai un puseu din asta si e nasolie.

Te duci la medicul de familie, ii zici asta si el decide ce va face, daca iti va da un tratament ceva, asta daca e des 15-16.
Daca zice ca nu e cazul de tratament, nu iei si aia e.

| Mosotti a răspuns (pentru Nirvanaaa):

Unu care nu are tensiune nu ii urca chiar daca bea coca cola, cel mult mai urca pulsul ca mai agita putin cola.
Si daca e constanta tensiunea aia zi de zi, nu e de cardiologie ca nu are treaba, medicul de familie va decide ce si cum.

| Mosotti a răspuns (pentru Narco):

Poti sa faci un test sa vezi daca fara cola mai ai teniunea aia, desi n-ar trebui sa aiba treaba, si nici fumatul, multi fumeaza si n-au.