Nu e nevoie sa faca boala ca sa se imunizeze. Poate sa faca vaccinul antirubeolic, dar are o eficacitate de circa 5 ani (banuiesc ca vrea sa ramana insarcinata)
Asa este, exista si varianta vaccinarii, dar asta presupune ca 6 luni sa nu ramana insarcinata.Ideal ar fi sa faca boala si sa poata apoi (in maxim o luna) sa incerce sa ramana(pe cale artificiala, ca pe cale normala nu reuseste de f multi ani). Multumesc pentru raspuns!
Nu stiu ce sa zic despre cele 6 luni de care zici pentru ca in mod normal anticorpii se formeaza cam in 3 saptamana de la contactul cu virusul (vaccinul contine tulpina de virus atenuat), iar compania producatoare de vaccin recomanda sarcina dupa 3 luni de la administrare. Se poate verifica dupa asta seroconversia ca se vada eficacitatea vaccinului. Nu cred ca e o idee buna sa se grabeasca cu asta, pentru ca rubeola in primul trimestru de sarcina e teratogena.
Multumesc mult de raspuns; intr-adevar al treilea medic ( cel de azi) i-a spus ca sarcina se recomanda dupa 3 luni; primul la care a fost i-a spus 6 luni, iar al doilea un an; astazi a mers la un al treilea si i-a spus ca dupa 3 luni e ok sa ramana insarcinata si prin urmare va face vaccinul.Multumesc inca o data! Toate cele bune!
Vrei si SIDA? Se face rost))
Du te nene la un medic si vb cu el daca ai vreo problema asa de grava incat vrei sa faci rubeola)) asa cerere n am mai vazut in viata mea ) vezi ca esti vedeta pe facebook
33...sunt mai multe detalii pe care ar trebui sa le precizez; daca ne poti ajuta in acest sens as prefera sa detaliez dupa aceea si nu aici! Merci frumos!