anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiu ca suna ciudat, dar caut pe cineva ( adult sau copil ) care sa aiba rubeola; am o prietena care nu a facut aceasta boala in copilarie si trebuie neaparat s-o faca pentru a evita unele complicatii. Daca stiti pe cineva din Bucuresti va rog sa-mi dati un semn.Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| BGDs a răspuns:

Nu e nevoie sa faca boala ca sa se imunizeze. Poate sa faca vaccinul antirubeolic, dar are o eficacitate de circa 5 ani (banuiesc ca vrea sa ramana insarcinata)

| danar a răspuns (pentru BGDs):

Asa este, exista si varianta vaccinarii, dar asta presupune ca 6 luni sa nu ramana insarcinata.Ideal ar fi sa faca boala si sa poata apoi (in maxim o luna) sa incerce sa ramana(pe cale artificiala, ca pe cale normala nu reuseste de f multi ani). Multumesc pentru raspuns!

| BGDs a răspuns (pentru danar):

Nu stiu ce sa zic despre cele 6 luni de care zici pentru ca in mod normal anticorpii se formeaza cam in 3 saptamana de la contactul cu virusul (vaccinul contine tulpina de virus atenuat), iar compania producatoare de vaccin recomanda sarcina dupa 3 luni de la administrare. Se poate verifica dupa asta seroconversia ca se vada eficacitatea vaccinului. Nu cred ca e o idee buna sa se grabeasca cu asta, pentru ca rubeola in primul trimestru de sarcina e teratogena.

| danar a răspuns (pentru BGDs):

Multumesc mult de raspuns; intr-adevar al treilea medic ( cel de azi) i-a spus ca sarcina se recomanda dupa 3 luni; primul la care a fost i-a spus 6 luni, iar al doilea un an; astazi a mers la un al treilea si i-a spus ca dupa 3 luni e ok sa ramana insarcinata si prin urmare va face vaccinul.Multumesc inca o data! Toate cele bune!

| BGDs a răspuns (pentru danar):

N-ai pentru ce

| grgdlk a răspuns:

laughing Vrei si SIDA? Se face rostlaughing))
Du te nene la un medic si vb cu el daca ai vreo problema asa de grava incat vrei sa faci rubeolalaughing)) asa cerere n am mai vazut in viata mea laughingrolling on the floor) vezi ca esti vedeta pe facebooklaughing

| danar a răspuns (pentru grgdlk):

In primul rand nu stiu de ce ai binevoit sa raspunzi ...esti pe langa subiect; in al doilea rand e o chestie serioasa si persoana in cauza a consultat si un medic.Cat despre Sida...n-as vrea sa-ti aduc jigniri, dar ai fost deplasat!

| grgdlk a răspuns (pentru danar):

Vezi ca se gaseste rubeola la AFIlaughing

| danar a răspuns (pentru grgdlk):

Foarte amuzant...asa ca pentru gradinita!

| grgdlk a răspuns (pentru danar):

tongue scuzetongue

| benteudarius a răspuns:

Unele complicatii? cati ani are?

| danar a răspuns (pentru benteudarius):

33...sunt mai multe detalii pe care ar trebui sa le precizez; daca ne poti ajuta in acest sens as prefera sa detaliez dupa aceea si nu aici! Merci frumos!