Primele boli care imi vin in iminte sunt cele de inima.
Mai multe detalii aici:
https://sanatate.bzi.ro/stresul-ucide-celula-nervoasa-1813
Daca in fiecare dimineata ma trezesc cu o senzatie de emotie fara sa fie nevoie ce inseamna?
"Senzatie de emotie" este o descriere prea generala. Ceva mai multe detalii poti sa-mi dai?
Pe langa asta mai fac un tick siii. ca si cum as avea febra dar de fapt n-am cam atat...
Stresul solicita puternic sistemul nervos central (creierul), adica "calculatorul principal" care supravegheaza toate functiile organismului. Daca e suprasolicitat, va avea resurse mai reduse pentru controlul organismului si reconditionarea (vindecarea naturala) a acestuia.
Evident, orice mecanicm care nu este intretinut cum trebuie, se strica mai repede, iar stricaciunile (bolile) pot aparea oriunde in organism.
Fiecare boala din lumea asta are ceea ce se numests "factori de risc" adica factori din mediul extern sau intern care favorizeaza dezvoltarea acelei boli. De exemplu la cancerul pulmonar factorii de risc, printre altii, sunt fumatul, locuinta sau locul de munca in mediu toxic sau poluat s. a.
Ei bine, stress-ul e factor de risc pentru probabil mai mult de 99% din bolile cunoscute. Adica stress-ul favorizeaza aparitia tuturor bolilor pe care le cunosti tu, bineintele ca pentru unele e un factor de risc mai important, pentru altele unul nu asa de important. Dar de la Alzheimer si dementa si pana la ulcer gastric, toate bolile sunt "favorizate" de stress. Si logic ca stim unde traim si nu exista om care sa nu fie stressat, insa e important sa-l evitam si controlam pe cat posibil.
Iar suprasolicitarea iti slabeste tot corpul: creier, inima, muschi, glande endocrine... Deci si asta poate sa produca o gramada de boli, in special cele metabolice si hormonale dar nu numai.
CorleoneGyovanny întreabă: