| brnpuppy13 a întrebat:

Sunt foarte speriata. De cateva zile am descoperit ca am ceva la axila si nu inteleg ce poate fi. Ori un ganglion/nodul, ceea ce este foarte grav deoarece poate fi cancer la san si ma sperie ingrozitor( mentionez ca nu am alte simptome care sa indice ca as avea) ori un simplu furuncul. Doar ca nu prea cred ca e furuncul, pentru ca nu s-a inrosit deloc, si nici nu ma doare, doar foarte putin cand apas. O sa ma duc oricum la un medic dar voiam sa stiu daca a mai patit cineva. Oare poate fi si altceva in afara de astea doua? Mi-e foarte frica sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca este furuncul este rosu si extrem de dureros.
Daca este nodul/ganglion limfatic, se simte ca o galma care se misca usor sub piele si nu doare.
Ganglion limfatici se inflameaza nu doar la cancere ci si la infectii pe care le ai in corp.
Ti-ai palpat sanii?
Simiti ceva noduli?
Iti recomand oricum sa mergi la investigatii medicale.
Sanatate multa!

| Robert2526 a răspuns:

Ai pisica sau te-a zgariat/muscat vreo pisica?
umflatura e moale la palpare sau rigida?
ce varsta ai?
Cand ai avut ultima menstruatie?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Se mai intampla.
Un ganglion inflamat nu inseamna automat cancer, dar indica faptul ca organismul tau se lupta cu ceva.
Renunta la antiperspirante si deodorante. Ai grija la alimentatie si bea 2 l de apa pe zi.

| brnpuppy13 explică (pentru Robert2526):

Da am pisici dar nu-mi amintesc sa ma fi zgariat..Umflatura e rigida as putea spune. Se simte ca ceva tare inauntru. Am 28 de ani

| brnpuppy13 explică (pentru Violleta2022):

Da i-am palpat dar nu simt nimic. Deci sa inteleg ca pot fi si alte cauze. Am citit oricum pe internet dar intotdeauna te gandesti la ce-i mai rau. sad

| brnpuppy13 explică:

Mentionez ca am si sanii mari(din cate stiu e risc mai mare) si sunt si fumatoare.

| Robert2526 a răspuns (pentru brnpuppy13):

Am vazut cazuri in care pisicile erau problema. Au acces si afara sau stau doar in casa?

Daca nodulul este rigid si imobil nu este un semn bun dar nu trebuie sa te sperii. Din punctul meu de vedere este putin probabil un cancer de san

Stii sa palpezi sanii, autocontrolul? sunt tutorile pe internet.

de cat timp ai observat? s-a modificat in perioada asta? Ai alaptat de curand?