Fractura este ruptura osului. Ce os ai avut fracturat la nivelul umarului, fiindca gravitatea unei fracturi la acest nivel depinde de osul fracturat? Adica fractura de clavicula e putin grava, pe cand fractura de scapula sau de humerus necesita cel mai adesea interventie chirurgicala.
Bine este ca atunci cand ai o fractura cat de mica sa nu ob osesti zona respectiva pentru ca este mai sensibila si poti din neatentie sa o patesti iar chiar daca cauza este una banala. Asa ca asculta sfatul doctorului si un an protejeaza umarul
Cred ca-i zicea asta, fractura pe os patologic.Doctorul nu mi-a zis nimic de fractura(eu am un chist osos acolo si zona era sensibila si am suferit o fractura mica). Deci el tot ce zicea era despre chist, doar la sfarsit mi-a zis atat ca trebuie sa tin 3 saptamani mana imobilizata.Si nu mi-a dat nici o indicatie ca sa nu fac, sa fac. Mi-a zis doar sa nu suprasolicitez zona pentru ca-i sensibil peretele chistului.
Deci nu mai inteleg nimic, oricum eu am avut la nivelul umarului, era fisurat osu(crapat) avea cam 2 3 cm.Deci scria fractura pe os patologic la diagnostic.
Eu anul trecut pe vremea asta am cazut cu cursiera. Normal, era ca acum, umed carosabilul si mi-a patinat roata, asa ca mi-am rupt umarul. Asta pentru ca era noapte si nu am vazut cum cad, asa ca n-am reusit sa amortizez socul. Acum, dupa un an, vad ca sint ok. Mi-am reluat antrenamentele si fac flotari, tractiuni, trag de gantere... nu sint probleme. Ba am mai cazut de citeva ori cu cursiera si nu s-a intimplat nimic, m-am scuturat de praf si am plecat mai departre