Eu de obicei îmi pun o sticlă de apă caldă pe burtă și-mi trece în câtva timp.
Sticluta cu apa calda, sau chiar perna electrica. Incearca de asemenea ceaiul de ghimbir. Este destul de tare ca gust dar ajuta cu crampele menstruale dar si daca ai probleme cu stomacul, poti pune putina miere si sa-l bei caldut.
Cateva remedii naturale ce remedediaza crampele:
Ceaiul de menta/ghimbir neindulcit
Consumarea de alimente usoare(ex: biscuiti, carne de pui la gratar fara paine)
Si in cateva zile ar trebui sa-ti treaca.
Fa-ti un ceai cald si bea-l cald, nu rece. Poti sa pui un prosop imbibat cu apa calda pe burta si sa stai cu el acolo. Fa un dus cald dar nu pune dusul in zona ovarelor pentru ca nu ajuta, dusul in sine ajuta. Incearca sa faci si exercitii de respiratie, adica : trage aer timp de 3 secunde, tine aerul in plamani 3 secunde apoi da-la afara timp de 3 secunde si repeta cam vreo 2 3 minute asta.
-Compresele calde-poți folosi o sticlă umplută cu apă caldă pe post de compresă, poți face un duș fierbinte – oricare dintre aceste metode este la fel de eficientă.
-Ghimbirul-este eficient atunci când vine vorba despre ameliorarea durerilor menstruale, asta pentru că scade nivelul de prostaglandine, compușii care se fac vinovați de durerile menstruale.
Pentru a consuma ghimbirul în scopuri terapeutice în perioada dificilă a lunii poți prepara un ceai de ghimbir. Poți face asta dând pe răzătoare o bucată de ghimbir, pe care o vei fierbe apoi într-o cantitate de 200 ml de apă. Bea ceaiul de ghimbir ca atare, neîndulcit.
-Scorțișoara-proprietățile sale antispasmodice și antiinflamatorii fac din scorțișoară un aliat în lupta cu crampele menstruale. Mai mult decât atât, scorțișoara reprezintă o sursă excelentă de fibre, calciu, fier și magneziu.
Pentru a prepara un ceai de scorțișoară, fierbe o cană de apă cu o linguriță de scorțișoară. Bea 2-3 asemenea căni pe zi în primele zile de ciclu menstrual și durerile nu îți vor mai da bătăi de cap.
-Mai puțină cofeină-cofeina accentuează proasta dispoziție așa ca nicidecum nu te gândi în aceste zile să o consumi.
-Ceai de muşeţel - infuzia se prepară din 2 linguriţe de flori uscate de muşeţel, puse într-o cană cu apă clocotită. Amestecul se lasă cel puţin 5 minute, apoi se bea. Pentru o eficienţă mai mare, este bine să începi să bei o astfel de infuzie cu câteva zile înainte de începerea ciclului menstrual. În perioada menstruaţiei, beţi 2 căni pe zi.
-Exerciţiile fizice regulate - sunt o modalitate naturală de diminuare a tensiunii musculare. Aşadar, menţinerea unui program regulat de activitate fizică, inclusiv mers pe jos timp de 20 de minute, în fiecare zi, ajută la reducerea severităţii crampelor menstruale.
-Fă masaj la nivelul abdomenului-unul dintre cele mai eficiente remedii pentru durerile menstruale este şi masajul abdominal. Începe să faci masaj apăsând uşor cu buricele degetelor în formă de cercuri mici, după care măreşte treptat circumferinţa acestora astfel încât să acoperi tot abdomenul. Una masaj de 2-4 minute este de ajutor pentru a calma neplăcutele dureri menstruale.
Aceeasieu întreabă: