| DAC a întrebat:

Tabletele de calciu pot dauna in vreun fel organismului?
Am inteles ca ar trebui evitate fainoasele pe parcursul administrarii, caci te poti ingrasa.
Voi ce stiti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Azµre a răspuns:

Din câte știu ajută dar numai la recomandarea medicului, se iau cu pauză oricum.

7 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Dauneaza atunci cand se depaseste doza zilnica recomandata, fainoasele oricum te ingrasa!

| bulin a răspuns:

Dauneaza daca nu ai deficit de Ca..In timp va aparea litiaza renala.

| Azµre a răspuns:

De ce ai lua calciu? Și de ce nu ai mânca sănătos să-l capeți?

| DAC explică (pentru Azµre):

De ce te-ar preocupa ce fac eu?

| Azµre a răspuns (pentru DAC):

Dacă iei calciu în prostie riști alte efecte secundare ale lui. De aceea nu este recomandat luat în exces de aceea îți spun.
Te rog să citești, este pentru binele tău

Efectele secundare ale excesului de calciu

Constipatie. Unul dintre efectele secundare ale excesului de calciu este constipatia. Pentru a preveni aceasta problema este indicat sa iei si suplimente de vitamina D si magneziu, in paralel cu suplimentele de calciu, care asigura absorbtia corecta a calciului. Constipatia pe termen lung duce la ulcere stomacale, dureri si balonare.

Pietre la rinichi. Atunci in sange se gasesc cantitati mari de calciu, apare o afectiune serioasa, hipercalcemia. Aceasta problema de sanatate este caracterizata prin voma, oboseala, lipsa apetitului alimentar si sete persistenta, care afecteaza in mod negativ functionarea rinichilor.

Flatulenta. Un efect secundar stanjenitor al excesului de calciu este formarea de gaze. Gazele duc si la balonare, insa nu este o problema de sanatate severa.

Deranjamentele stomacale. Consumul excesiv de calciu duce la deranjamente stomacale, care includ greata, voma si crampe abdominale.

Ingrosarea arterelor de sange. Prea mult calciu in sange poate duce la acumularea de placa in artere. Acest lucru poate duce la hipertensiune si risc crescut de atacuri de cord.

Cancer de prostata. Consumul crescut de calciu poate duce la cancer de prostata.

Intoxicatie. Prea mult calciu in sange, peste 2500 mg poate duce la intoxicatie cu calciu. Acest lucru mareste riscul de depozite abdominale de calciu, care este foarte daunator pentru organismul uman.

Interactiune cu alte medicamente. Prea mult calciu poate cauza efecte adverse la interactiunea cu anumite medicamente. Este astfel recomandat sa discuti cu medicul despre acest aspect, inainte de a lua suplimente de calciu.

De asemenea, cantitatile mari de calciu maresc reactia la digoxin, un medicament folosit pentru tratarea batailor neregulate de inima. Prea mult calciu intervine de asemenea si in capacitatea organismului de a absorbi anumite medicamente antibiotice. Calciul intervine si in absorbtia medicamentelor folosite pentru tratarea osteoporozei.

Alte efecte secundare ale excesului de calciu:
gura uscata
confuzie
oboseala severa
greata
probleme de digestie
ameteala.

Este astfel recomandat ca inainte de a lua suplimente de calciu sa discuti intotdeauna cu medicul de familie, care iti va vorbi despre efectele secundare si iti va recomanda dozele potrivite.

Acum te-am lămurit de ce m-ar preocupa?

| DAC explică (pentru Azµre):

Da, dar asta daca fac exces... Tu imi spui practic sa nu iau deloc...
Credeam ca ma pot ajuta in perioada menstruatiei.

Din câte știu ajută dar numai la recomandarea medicului, se iau cu pauză oricum.