| Littledoctor26 a întrebat:

Știe cineva ce reprezintă mai exact rata metabolică bazală? Am citit pe internet, dar nu înțeleg exact. Înseamnă câte calorii consumă corpul zilnic în stare de repaus? Mi-am calculat, iar mie imi ies 1504 calorii. Asta înseamnă că pentru a slăbi fără sport trebuie să mănânc sub 1504 calorii sau nu am înțeles bine sensul acestei noțiuni?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Rata metabolica bazala inseamna cate calorii are nevoie corpul tau in stare vegetativa, adica nefacand nimic, doar mentinand organele interne in functiune. Iar rata asta o inmultesti cu un numar 1.2 sau 1.5 sau mai stiu eu cat, asta in functie de ce efort faci, ca sa vezi de cate calorii ai nevoie ca sa te mentii. Chiar si daca esti sedentar tot ai un numar X cu care trebuie sa inmultesti RMB.

| Littledoctor26 explică (pentru Apokales):

Tot nu înțeleg. Eu vreau să știu băbește. RMB ul meu e 1500 kcalorii. Câte pot mânca zilnic pentru a slăbi, fără sport?

| Apokales a răspuns (pentru Littledoctor26):

RMB-ul inseamna cate calorii ai nevoie daca esti intr-o coma.

"O persoană arde calorii continuu pe tot parcursul zilei pentru a susține funcțiile de bază ale corpului, cum ar fi respirația, circulația sau digestia. Rata metabolismului bazal sau rata metabolică bazală estimează numărul minim de calorii pe care o persoană trebuie să le consume pentru a-și menține funcțiile vitale în timpul unei perioade de repaus de 24 de ore. "