| Ioana17384 a întrebat:

Știe cineva un remediu bun pentru veruci genitale? Orice în afara de soluții cutanate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la medicul ginecolog sa te consulte, nu lua tratament ne recomandat de medic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Le poti elimina cu laserul la dermatolog.
Verucile sunt cauzate de Virus Papiloma Uman (HPV) pentru a fi safe ar trebui sa iti faci si un test papanicolau avand in vedere ca acest virus are tulpuni precanceroase si poate cauza cancer de col uterin.
Evita sa ai contact sexual fiindca se transmite foarte usor, chiar si de pe prosop se poate transmite.

| Violleta2022 a răspuns:

Verucile genitale sunt poduse de infectia cu HPV si ai nevoie de tratament serios, prescris de un ginecolog, sau de la un medic de la Dermato- Venerice, fiindca este o boala cu transmitere sexuala.

| Violleta2022 a răspuns:

Am uitat sa-ti spun, fiindca verucile genitale sunt o boala cu transmitere sexuala, ai mare nevoie ca medicului sa-i ceri tratament si pentru partnerul cu care faci sex, fiindca aveti nevoie amandoi sa faceti tratamnetul concomitent, ca sa nu te reinfectezi.

Iata de ce era bine sa-ti incepi viata sexuala cu PREZERVATIV!
Oricum, eu ti-as recomanda sa-ti faci analize ginecologice complete, ca HPV-ul nu este singurul pe care l-ai luat de la sex neprotejat si cu cat stii mai devreme cu ce esti infectata, cu atat poti face tratament mai rapid si scapa de bolile astea.
Sanatate multa!

| Ioana17384 explică (pentru Violleta2022):

Le am luat de la sora mea. A avut ea prima data și cum am stat în casa cu ea, le am luat și eu

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ioana17384):

Verucile genitale apar pe pasarica, asadar nu alearga prin casa sa calci in ele, dar pot sa te contaminezi daca: folosesti chiloteii sorei, prosopul cu care ea s-a sters la pasarica, sau ai atins-o direct pe sora ta, pe acel neg genital.
O alta varianta mai plauzibila este contactul sexula cu cineva infectat.

| Ioana17384 explică (pentru Violleta2022):

Doamnă, am folosit același wc și același prosop... Normal că de la ea le am luat...