anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

TPU, am nevoie de ajutorul vostru, deci iarna anul asta mi-am fracturat piciorul, osul Tibiu mi l-am fracturat, si deci am fost in ghips 2 luni de zile, si dupa asta nu puteam misca bine piciorul, acum imi e mai bine, dar am o mica problema, nu pot sa indoi incheietura de la merişor, de fapt o indoi, dar mai inainte mai rau era, mai greu indoiam, acum putin e mai bine, si totusi nu inteleg de ce nu pot indoia tare pina la urma piciorul, cum pot face asta si gu piciorul sting. Va rog frumos sa ma ajutati! Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| anisoara96 a răspuns:

Poate ca piciorul tau nu s-a prins corect, sau e prea devreme pentru a te gindi la o vindecare totala.O sa te obisnuiesti.cel mai bine consulta un medic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Medicul mi-a zis ca piciorul a prins de acum 100% doar ca trebuie sa ma obisnuesc sa merg ca inainte asa mi-a zis, mi-a zis sa fac gimnastica pentru picior, sa fac cit mai multe exercitii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din cauza imobilizarii, articulatia si-a pierdut din gradul de mobilitate. Dupa ce e scos ghipsul, de obicei pacientul trebuie sa faca gimnastica de recuperare. Astfel, articulatia isi capata mobilitatea initiala. Altfel, ramane asa pentru totdeauna. Intreaba doctorul tau unde poti face recuperare, de obicei spitalul cu pricina are si sala de sport si terapeutii cu pricina. De fapt, la inceput te ajuta ei un pic si te invata ce sa faci, dar e important sa faci exercitiile dupa aia acasa. Bafta si recuperare maxima!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum mi-a scos gipsul, deodata faceam gimnastica, in fiecare zi faceam gimnastica, de 3 ori pe zi faceam exercitii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Stai putin, ai facut ce gimnastica te-au invatat ei? Ai avut un la inceput un terapeut/trainer (nu stiu exact terminologia) in halat alb care ti-a facut la inceput putin masaj la incheietura si a tras de ea?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Trebuie sa mergi la ei cu problema intai, daca nu pronosticul e trist: ramai cu glezna cu grad de mobilitate redusa. E normal sa faci recuperare la sala la ei la inceput si un terapeut sa iti maseze si iti traga intr-un anumit fel de incheietura aia dupa care sa te puna la un anumit tip de exercitii pe care trebuie sa le faci acasa.