| wtxwhdxifdjebdd a întrebat:

TPU am o problema medicale oarecum foarte usor de rezolvat.Dar ambitia isi bate joc de mine.Bon,mi-am chinuit ochii 8 ani de zile stand pana neata' la PC, iar acum am o mica miopie.Cand stau la PC acum, chiar si 3 ore ma simt foarte rau.Senzatie de oboseala, ameteala care poate dura si zile daca nu ignor PC.Sa va spun partea cea mai ciudata.Cand vorbesc cu cineva, parca eu nu-s eu, in corpul meu.Adica vorbesc,aud, ca de obicei, dar parca in corpul meu e altcineva si eu sunt separat de el impreuna cu ochii.Ca si cum corpul meu ar fi ochii(aman2 ochi). Acum nu mai dureaza zile senzatiile astea neplacute, pot scapa de ele usor dar revin si mai usor.Si mi-am dat seama ca trebuie sa am 9 ore de somn pline,sa ma trezesc dimineata,sa fac sport,sa evit stresul,uitatul la TV si cel mai greu SA EVIT PC-ul.Ce ar trebui sa fac? Bon,dupa-amiaza ies afara cu prietenii la un fotbal, dar dimineata si seara cum ar trebui sa evit PC-ul? Si nici dupa amiaza nu stam non-stop sa jucam fotbal, ca de obicei ne intalnim la un cs.Ce ar trebui sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Ovidiu11 a răspuns:

Gaseste altceva sa-ti umple timpul, de exemplu iesi la plimbare, citesti o carte, mergi la sala sau unde faci un sport, sunt multe lucruri care se pot face...

| NotBad a răspuns:

Gandeste-te ca nu ai pc.Citeste o carte sau ajut-o pe mama ta la curatenie sau la treburile casei. Daca nici astea nu merg spune-i unuia dintre parinti sa-ti scoata cablul de la pc. Sper ca te-am ajutat!

| JulyStorm a răspuns:

Mergi la oftalmologie. Posibil sa ai nevoie de ochelari. Daca nu pentru dioptrii, macar cu protectie pentru calculator.

| vampir004 a răspuns:

Si eu patesc cam asa, mereu cand stau pe scaun simt ca ametesc, si stau doar 4 sau 6 ore pe zi si nu stau intr-una sa zici ca stau 24 de ore, incearca sa renunti cateva zile la el si eu am renuntat o saptamana si iti spun ca ma simte-am mult mai binehappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Trebuie să găseşti altceva să faci, citeşte o carte, vizionează un film interesant, trebuie să mergi şi la un oftamolog.
Te pup!

| NorishorPhufos a răspuns:

Uite, eu am miopia destul de mare si in ochelari am protectie pentru PC, pentru soare si vant etc... Incearca sa-ti faci ochelari cu protectie pentru PC, poate te va ajuta. Sunt sigura ca ai o gramada de talente, asa ca incearca sa-ti ocupi timpul facand ceea ce tu te pricepi mai bine. Insa n-ar fi rau sa te duci la un medic si sa spui exact ce ne-ai spus noua, el sigur o sa te ajute mai mult decat noi happy

| onasis1961 a răspuns:

Deci dacă ai miopie diacnosticată(de medic oftalmolog) nu este de la PC ci aşa te-ai născut.Cu miopia te nasti nu o faci pe parcurs.

| Azµre a răspuns (pentru JulyStorm):

Păi nu că el e culmea are o mică miopie dar nu zice nimic de ochelari. Vaide curu nostru.

| karsivan a răspuns:

Corecteaza-ti miopia cu ochelari sau lentile te sfatuiesti cu oftalomogul si restul stii si tu trebuie si odihna si pauza.