| Jaway a întrebat:

TPU ma doare urechea stanga si aud vajieturi in ea si o simt infundata ce sa fac sad am otita cum se trateaza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| ierdna a răspuns:

Cel mai probabil ai otita... si cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci e sa te duci la un medic ORL sa te consulte. daca e sa ai otita stai linistit, tratamentul e usor

| georginika a răspuns:

Cel mai bine este sa te duci la ORL si doctorita iti va prescrie un tratament.Nu vreau sa te ingrijorez dar imi amintesc ca eu a trebuit sa iau vreo 3 tipuri de pastile si a trebuit sa ma feresc de curent. Depinde acum si de caz. Sper sa nu fie otita, si sa te fi tras doar curentul.

| xgd a răspuns:

Cere de la cineva o tigara si tine-o in ureche[ nu cu partea cu scrum ]pana se termina toata, nu iti fie frica ca nu doare deloc. Cumpara de la farmacie picaturi auriculare si puneti 2-3 picaturi in ureche si asteapta culcata.Daca te gadila inseamna ca isi fac efectul.Pune-ti vata cu spirt pesta picaturi. Daca auzi in ureche bubuituri inseamna ca vata si picaturile trag curentul afara. Daca iti foloseste, funda.

| doctoressa a răspuns:

Buna! Ar fi bine sa mergi la un medic ORL-ist, care sa te examineze si apoi sa-ti dea un tratament. Nu poti sa stii cat de serioasa este afectiunea, iar luand un tratament simptomatic din proprie initiativa, vei permite afectiunii sa treneze/ sa se cronicizeze. http://www.i-medic.ro/boli/otita-externa

| IMC90 a răspuns:

Ai febra? durerea este pulsanta? de unde stii ca e otita? daca nu ai febra e posibil sa fie o infectie fungica. du-te la doctor. nimeni nu-ti poate da un remediu pe internet fara sa te consulte.

Daca ai febra, nu te poti tine pe picioare iti vajie urechea, durerea este pulsanta s.a.m.d este otita bacteriana, si se trateaza cu Augmentin 1/12h timp de 7 zile. Daca n-ai febra si ai si senzatie de apa in urchi + durere, inseamna ca e fungica, si exista niste picaturi la farmacie.

| Kathqn a răspuns:

Eu in momentul de fata am otita si nu trebuie neaparat sa te doara capul.Iti recomand sa te duci la un ORL deoarece poate sa faca puroi. Si eu aud vajeturi. SPER CA TEAM AJUTAT.

| Kathqn a răspuns (pentru IMC90):

Eu am otita in momentul de fata si nu am avut febra. Doar durere pulsanta