| constantinraulkristofer98 a întrebat:

TPU, Simt o " arsura " in mijlocul pieptului ca de parca am baut palinca de 60 de grade, Mi se face rau, Ma stric la burta si nu stiu ce sa fac, help me

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Citeste ce scrie mai jos cu rosu si mergi mai bine la medicul de familie.Se intampla des asta? Sau doar azi dupa un meniu copios poate? Incearca sa renunti la dulciuri si mancaruri picante indeosebi seara, chiar si la bauturi carbogazoase, acestea inrautatind situatia.Vezi cum te simti, tine eventual un mic jurnal cu ce mananci si vezi cand apare senzatia de arsura. Orice problema care are legatura cu stomacul se poate rezolva din alimentatie in primul rand, cel putin in fazele incipiente cand inca nu-i prea tarziu.De aceea e mai ok sa mergi la medic, preventia e sfanta.Eu am reusit doar schimband alimentatia, insa tatal meu depinde de medicamente toata viata.Repet, incearca sa ai grija de tine si mergi la medic daca problema persista.Si bea ceai de musetel sau altele din astea calmante, iti vor face bine.

11 răspunsuri:
| Animeforlifee9921 a răspuns:

Poate ai reflux gastroesofagian.

| Standt a răspuns:

Ce ai mancat? De acolo simptomele.
Mergi la farmacie sa-ti dea ceva. Dar maine mergi la medic. Probabil ai probleme cu ficatul.

| TimberWolf a răspuns:

Hiperaciditate gastrica, musai sa mergi la consult medical, eventual sa faci o endoscopie.
Pe langa tratamentul dat de medic vital va fi regimul.
Sunt cateva leacuri babesti foarte bune pentru asta dar mai intai sa fi sigur ca nu e altceva mai grav.

| TimberWolf a răspuns (pentru Standt):

Cu ficatul?

| ioana748 a răspuns:

Apa cu bicarbonat si medic.

| MarianWLF a răspuns:

Posibil sa ai arsuri la stomac, aciditate gastrica ridicata si confunzi cu pieptul.

| Violleta2022 a răspuns:

Posibil gastrita, aciditate si reflux gastric samd.
Tine regim alimentar, pana ajungi la un medic gastro-enterolog.

| Caro34 a răspuns:

Bună! Și eu simt că ar fi bine să faci programare la medic, rapid și fără prea mult gândit! Respectă și ceea ce ți-au zis colegii mei însă medicul e sfânt! Sănătate multă!

| Cipi1212 a răspuns:

Bună, Ai aciditatea crescută. La stomac.

| Standt a răspuns (pentru TimberWolf):

Da, da.