anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Trebuie să fac o operaţie la o măsea, la care am chist de puroi în vârful rădăcinii. Doctorul a spus că este complicat şi că durează destul de mult. Întrebarea este, doare această procedură? În ce constă? Îmi extrage măseaua cu pricina şi apoi curăţă gingia, sau o taie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Conteaza numai ca pe tine nu te va durea nimic, nu conteaza ce face si cum face medicul in gura ta.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU te doare deoarece vei fi anesteziată local ( în gingie )!
NU va scoate măseaua : se face o incizie la baza măselei şi se curăţă punga de puroi...

Toate cele bune.

| Emmeii a răspuns (pentru bursuc001):

Din câte mi-a spus doctorul respectiv, o să-mi scoată măseaua pentru că nu mai are ce să îi facă şi e a doua oară când am infecţie la ea!

Sunt speriată şi îngrijorată, am o frică mare de doctori şi tot ce ţine de ei ( e de când eram mică ) şii sper mult de tot să nu mă doară.
Mulţumesc mult pentru toate răspunsurile, sunt de mare ajutor!
O seară bună.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru Emmeii):

Cu plăcere!

N-am idee în ce stare se află măseaua ta...
Dacă este în degradare accentuată şi nu se mai poate plomba, atunci, probabil că o va extrage sad
Oricum, NU te va durea când va fi extrasă şi nici în timpul operaţiei.

Totuşi, o să ai dureri după ce trece efectul anestezicului sad

O seară frumoasă şi ţie.

| giony54 a răspuns:

Nu doare pentru ca se face anestezie locala, dupa o sa doara putin daca atingi acolo.Se taie gingia.