| Lukasz a întrebat:

Tremurarea mainii e un simptom al tetanosului?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Poate fi unul dintre simptome. Dacă ai fost contaminat, du te ai tratează te! Nu contează ce simți tu cât contează ce s-a intamplat.

| Lukasz explică (pentru Donsavas):

ASta este una dintre intrebarile mele

M-am taiat in ceva, zgarietura este deschisa si avea un punct rosu cu sange in mijloc dar m-am spalat cu apa si sapun si am dat cu un fel de praf. Nu stiu in ce m-am zgariat ca am jucat fotbal si abia am observat cand am intrat in casa, pot face tetanoos? Mentionez ca nu s-a umflat. HELP ME!

Intrebarea mea.

| Donsavas a răspuns (pentru Lukasz):

Exista tratament antitetanos. Da, dacă te a zgâriat un obiect ruginit, exista posibilitatea asta. Totuși, ar trebui sa ai și alte simptome. Pentru liniștea ta, cei de pe salvare por discuta la telefon cu tine la nevoie. Nu trebuie sa și vina la fata locului. Exista și opțiunea de consiliere telefonica de urgenta.