anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ultimul ciclu menstrual trebuia sa îmi vina pe 4 iunie...azi suntem în 6 iunie și tot nu mi-a venit...

Am niște dureri foarte mari, de parcă aș fi în perioada aia, și plâng foarte mult.
Problema este ca doar de data asta a început să îmi întârzie.În lunile precendente îmi venea la timp sau cu o zi mai devreme, chiar...Dar luna asta, nu.

Îmi este foarte frică. Sunt speriată...Relații sexuale nu am întreținut niciodată.

Am 18 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poți sta liniștită. Dacă n-ai făcut sex clar nu ești însărcinată. Poate ai fost stresată? De-obicei întârzie de la stres sau probleme hormonale. Poate ți-ai schimbat stilul de viață. Ții diete? Ai slăbit? Te-ai îngrășat? Oricum 2 zile de întârziere sunt insignifiante

| LadyOtis a răspuns:

Pentru ce sa fii speriata daca nu ai facut sex? Citeste pe internet despre intarzierea menstruatiei. Intarziere pui de la 2 saptamani, nu 2 zile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Da, m-am stresat în ultima vreme...
Diete nu țin, dar am mai slăbit 28 de kg (de la 94, la 68)...

Am sindromul ovarelor polichistice, dar de când am slăbit, mi-a venit regulat...

Nu mai pot de durere...
Singura mea frică este cea legată de întârziere...mă simt speriată.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru LadyOtis):

Pentru ca nu mi-a mai întârziat demult asa!
Cum am zis și în întrebare...
Înainte îmi venea la timp, iar acum dintr-o data, nu îmi mai vine regulat. Și îmi e frică...Mă sperii pur și simplu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Și eu am PCOS și îmi întârzie și câte 4-5 zile. Este normal, tot regulat este. Nu te îngrijora. Nu trebuie mereu să vină la zi fixă. Mai ales dacă ai slăbit în ultimul timp

| LadyOtis a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai putea sa te informezi pe internet, menstruatia intarzie din N motive, iar 2 zile nu inseamna nimic. Daca esti atat de ingrjijorata, poti consula un ginecolog

| dullcat a răspuns:

Buna.Asa cum am mai zis azi la o intrebare asemanatoare, te sfatuiesc sa citesti aici, fiindca trebuie sa iei in calcul si stilul tau de viata plus multe altele in cazul unei intarzieri :

https://www.medlife.ro/articole-medicale/de-ce-intarzie-menstruatia

https://www.sfatulmedicului.ro/......atia_16108

https://www.drmax.ro/articole/intarzierea-menstruatiei

Organismul uman este foarte complex, nu e niciodata ceas elvetian, mai ales la femei, care trec prin multe schimbari lunar. :)) Spun asta pentru a sublinia ca o fluctuatie de 2-3 zile maxim e normala, chiar si in cazul unui ciclu regulat (nu inseamna ca gata, a intarziat doua zile si ciclul e de-acum neregulat, nu), pentru ca nici lunile nu au acelasi numar de zile oricum.Adica, pe scurt, nu trebuie sa te ingrijorezi asa de devreme.La mine clcul menstrual dureaza 25-27 sau chiar 28 de zile uneori.Am observat acest pattern de mai mult timp, deci caut sa nu sar mereu la concluzia cea mai ingrijoratoare, la scenariul cel mai nasol. Tine evidenta ciclului menstrual mereu si cel mai important, ai grija de tine, fiindca sa slabesti asa drastic intr-o perioada scurta de timp, sa nu dormi, sa nu mananci echilibrat si alte alegeri nefericite te vor afecta.Numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru dullcat):

Mulțumesc!

Tot timpul când trebuie să îmi vină, am diverse stări emoționale, inclusiv de plâns încontinuu...

Alaltăieri, spre exemplu, am plâns toată ziua, țipam de durere, mă speriam din orice și aveam nevoie să fiu luată în brațe...Și azi la fel. Plâng de câteva zile încoace și mă simt cam ca alaltăieri, chiar și de fiecare data când trebuie sa îmi vină...
Am stări de lesin. O data chiar am leșinat. Mă simt foarte speriată și trec prin diverse stări emoțional, plâng încontinuu.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu inteleg, de ce ai fi speriata odata ce sex nu ai avut si sanse de gravidie nu sunt?
Probleme psihice?
Ti-as recoamnda sa vezi un medic psihiatru, ca nu-i normal sa te sperii de la lucruri care nu s-au intamplat niciodata ori sa plangi fara motiv, nefiind bebelus.
Te rog cere ajutorul unui medic specializat.
Sanatate multa!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

M-am speriat pur și simplu...
Nu am mai avut asemenea întârzieri în ultimele luni și de aceea am scris cu disperare pe acest forum. M-am speriat și atât. Nimic altceva...

| dullcat a răspuns (pentru anonim_4396):

Citeste aici, este firesc sa se intample asa din cauza schimbarilor hormonale:

https://www.reginamaria.ro/......ruala-tdpm

Evita stresul, cearta si filmele triste in perioada cutare.Fa activitati care te linistesc si ia ceva pentru durere, de la farmacie, nu sta asa, ca suntem totusi in 2024, nu trebuie sa te chinui inutil.