| Th3AbSinTh3 a întrebat:

Un link ceva cu niste exercitii pentru coloana. Am observat ca incep sa am cocoasa si nu e bine mai ales la varsta asta. Funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Cel mai simplu mod de a iti corecta acest defect il reprezinta corectarea pozitiei corporale (atat cand stai drept/mergi cat si cand stai pe un scaun sau in pat). Daca nu suferi de nici o patologie de coloana, acest lucru e de ajuns (am auzit de pacienti cu spondilita care nu au fost infranti de boala doar avand grija la acest aspect). Daca suferi de o patologie spinala, trebuie neaparat sa ai un doctor in recuperare medicala care sa te indrume (e mult de munca si trebuie un regim adaptat la fiecare modificare a coloanei). Iti recomand o clinica pivata. La cabinetele din spitale ingrijirea recuperatorie lasa de dorit.

3 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Du-te la un ortoped pentru a ti se stabili gradul de curbura al coloanei, tipul( cifoza, scolioza sai cifo-scolioza). Apoi, cu investigatiile mergi la un fizioterapeut care iti va spune exact ce exercitii ai voie sa faci. In plus, acesta iti va indica masaj, kinetoterapie, etc. Sunt necesare luni de zile de exercitii zilnice, si acasa ( min. o ora pe zi) ca sa vezi rezultate pozitive. Succes!

| Th3AbSinTh3 explică (pentru gyzzard):

Da, adevaru e ca nu prea stau corect pe scaun sau in pat. mersi!

gyzzard
| gyzzard a răspuns (pentru Th3AbSinTh3):

In medicina intai se elimina cauza si abia apoi efectul big grin.
Incearca sa iti corectezi pozitia (exista niste reguli de asezare a scaunului, biroului, etc care o sa te ajute) si sa iti iei o sedinta de masaj terapeutic (ai grija sa nu fie facut de maseori din spital. Toti doctorii ii alinta "rupe oase" asa ca... intelegi de ce iti dau sfatul asta).