Nu pateste nimic, eu am trecut prin experienta aia si m-am lasat de bautura. Motivul a fost dezamagirea fata de femei m.am imbatat langa un lac cu altii si m-a dus ambulanta pana la policlinica unde m.au reanimat.
Nu o sa existe urmari teribile. Si-a omorat multi neuroni si va ramane, toata viata, mai putin inteligent, dar banuiesc ac asta nu il deranjeaza prea tare, nu cred ca vrea sa faca vreodata vreo performanta intelectuala. Vreo 6 luni va avea ficatul mai sensibil, e bine sa nu mai consume alcool si sa tina un regim alimentar de crutare. Sigur, ar trebui vazut si de un psihiatru pentru a investiga ce problema psihica l-a adus in situatia asta, dar majoritatea persoanelor refuza aceste investigatii.
Se presupune ca e la o varsta la care are discernamant, lipsa acestuia (nu stie cand sa se opreasca) este ingrijoratoare si anormala). Oamenii fara discernamant sunt ce care reprezinta cea mai mare sursa de probleme pentru ei si pentru ceilalti, cu siguranta oricine nu stie sa se opreasca cand bea (si are peste 18 ani) sau bea nesupravegheat in ciuda interdictiei (si are intre 12 si 18 ani) trebuie vazut si tratat de psihiatru pentru lipsa de discernamant. Sub 12 ani, lipsa de discernamant e normala
Deja a devenit ceva normal in 2018 sa bei de nu mai știi de tine, la fiecare party mai mare sunt câțiva ce sunt așa, însă ju cred ca ar trebui sa se ajungă la psihiatru, ce o sa facă ala? O sa înceapă sa Rada... altceva nu, s-a schimbat lumea doamna.
Clar nu e, ce sa facă psihiatrul, sa Rada cu tine ca te-ai făcut manga intr-o noapte? Și eu ma mai îmbăt, dar nu cred ca e nevoie de psihiatru dacă întrec masura și nu fac nimic rau, doar când, dansez mai tare și dau dedicații pentru 3-4 ore? E nevoie de psihiatru oare?
Nu, lumea nu s-a schimbat. In toate generatiile au existat oameni slabi, oameni bolnavi psihic, oameni fara discernamant. Ba chiar generatiile actuale beau mai putin decat cei de acum 30-35 de ani. Te asigur, ca medic, ca psihiatrul nu va rade de tine, ba chiar va lua problema foarte in serios. In toate cartile de psihiatrie se recomanda tratament sustinut pentru pacientii care au ajuns in coma alcoolica, sustinandu-se ca daca se intervine hotarat, cu tratament, supraveghere si consiliere psihiatrica de la inceput, toti acesti oameni pot fi vindecati si pot avea, pe viitor, un comportament normal si responsabil in ceae ce priveste consumul de alcool (unii vor reusi si fara ajutor psihiatric, dar aproape jumatate se vor pierde pe drum, devenind fie alcoolici, fie dezvoltand alte probleme sociale de tip infractional legate de lipsa sau diminuarea discernamantului si tendinta la abuz)