| NeverGonnaLetYouDown a întrebat:

Un tratament pentru matreata? Scalpul imi este plin de asa ceva, sa mai zic ca nici dupa doua spalari nu dispare macar 30% din ea... Iar de multe ori ma mananca capul. Am avut o perioada cand ma tundeam extrem de scurt doar ca sa nu mai ma deranjeze in halul ala.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MadRaven a răspuns:

Și fratele meu are exact aceeași problemă. Înainte se tundea mereu 0 ca să scape de problemă.
Dar acum l-am pus să-și cumpere șampon și balsam de la Gerovital, special pentru mătreață. Cred că scrie "Gerovital expert, șampon antimătreață cu ichtiol" sau ceva asemănător.
Nu zic că o să îți dispară ca prin minune toată mătreața peste noapte, dar efectul e vizibil. După prima spălare deja se vedea o diferență, iar după ce a terminat prima sticlă de șampon era evidentă diferența. Chit că are un miros cât se poate de dubios, își merită banii.
De asemenea îți recomand să folosești acel șampon în combinație cu loțiunea anti-mătreață tot de la Gerovital (de asemenea, cu ichtiol). Folosindu-le pe amândouă o să scapi de mătreață într-un timp mult mai scurt.
Încă ceva, să nu te speli zilnic cu atât mai puțin de două ori pe zi, cum am mai văzut prin celelalte răspunsuri. Poate că o să scapi într-adevăr de mătreață, dar o să dăuneze părului pe termen lung. Părul o să se îngrașe mult mai repede pentru că excesul de șampon îl va usca și va simți nevoia să adune mai mult sebum decât ar aduna în mod normal.
Multă baftă!

5 răspunsuri:
| giulia283 a răspuns:

Poate să nu fie matreata.

| QWERTY55 a răspuns:

Un sampon anti-matreata ( iti alegi tu)si spalat pe cap minim o data/zi. cand ai timp chiar de 2 ori pe zi. Si solutia DE URGENTA ( caz de forta majora) tunsoare 0. Cu samponul dureaza mai mult putin, dar tunsoarea 0 te scapa GARANTAT.

| Adry05 a răspuns:

Incearca sa-ti masezi scalpul cu ulei bio de cocos, lasa-l sa actioneze o ora, 2 si apoi te duci si te speli pe cap de 2 ori cu sampon. Vezi daca vezi rezultate dupa 2-3 tratamente de genul. Ulei de cocos o singura data pe saptamana sau chiar o data la 2 saptamani

| NeverGonnaLetYouDown explică (pentru QWERTY55):

De-a lungul timpului am incercat cateva brand-uri mai popolare de sampoane pentru matreata, rezultatele fiind putin observabile la inceput dar mai apoi inrautatindu-se sau ne mai facandu-si efectul.

| NeverGonnaLetYouDown explică (pentru QWERTY55):

Sunt 100% sigur ca a ma tunde 0 ar starni numai rasete sau mistouri. Plus ca in curand voi fi nevoit sa ma angajez, deci optiunea iese din discutie.